DSCN1022Campania de colectare a PET-urilor şi dozelor de aluminiu lansată la nivel naţional în urma acordului de voluntariat semnat între Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, Green Group, continuă.
Ritmul susţinut de implementare a proiectului a condus la primele rezultate monitorizate pentru perioada 14-27 februarie 2013. Astfel, la nivel naţional există în funcţiune 19 aparate funcţionale care au colectat 21.893 de PET-uri şi 6.895 doze din aluminiu, în următoarele oraşe: Bucureşti, Piteşti, Bacău, Cluj-Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin şi Constanţa.
Până la sfârşitul lunii martie vor funcţiona 40 de automate de colectare, la nivel naţional şi vor putea fi găsite în reţelele naţionale de hypermarketuri Cora, Auchan şi Carrefour.
La iniţiativa Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice a fost semnat acordul de voluntariat dintre Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România, Green Group şi MMSC. În luna noiembrie 2012 au fost demarate negocieri comerciale dintre companiile private în vederea amplasării aparatelor automate de preluare a deşeurilor în incinta marilor magazine.
Acest proiect se realizează prin instalarea unor automate pentru preluarea dozelor de PET şi aluminiu în marile centre comerciale, consumatorul primind în schimb un voucher, ce poate fi folosit ca discount la cumpărăturile efectuate în magazine.
Distribuitorul aparatelor automate de reciclare a ambalajelor din plastic si aluminiu, Green Group a achiziţionat 40 automate în valoare de 835.000 euro.

Leave a reply