Accident-TIR-3-150x150Accidentul s-a petrecut pe DN 58, în apropiere de localitatea Birda, la aproximativ 45 de kilometri de Timişoara. Șoferul autocamionului a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat într-un șanț.

În TIR se aflau aproximativ 24 de tone de azotat de amoniu. La faţa locului s-au deplasat, preventiv, şi echipaje SMURD, iar traficul s-a oprit pe DN 58, fiind un drum foarte circulat care leagă Timişoara atât de vama Moraviţa (spre Serbia), cât şi de Reşiţa

Pompierii au fost anunţaţi puţin după ora 8.00 şi au abordat situaţia cu precauţie,  pentru că rezervorul TIR-ului s-a spart, iar contactul dintre combustibil şi azotatul de amoniu putea duce la o explozie. De altfel, Poliția a stabilit un perimetru de 500 de metri în jurul tirului răsturnat, în care nimeni nu a avut voie să intre, în afară pompierilor.

Şoferul bulgar al TIR-ului a scăpat teafăr şi nu a fost dus la spital, însă va avea probleme pentru că poliţiştii au constatat că autocamionul nu era marcat corespunzător să transporte substanţe periculoase.

Leave a reply