targ de nunti resitaUn studiu al companiei de cercetare de piață Reveal Marketing Research, cu privire la atitudinea românilor față de Ziua Îndrăgostiților, arată faptul că unu din doi români alege să o sărbătorească pe 14 februarie, de Valentine’s Day. Astfel, 44% dintre cei care atribuie valența de sărbătoare a dragostei zilei de 14 februarie preferă să petreacă în intimitatea căminului, acasă, doar 28% vor opta pentru o cină romantică în oraș, în timp ce 7,1% vor sărbători dansând în club.
Studiul mai arată faptul că dăruirea unui cadou de Ziua Îndrăgostiților a devenit un obicei, astfel că 67,7% dintre români au răspuns pozitiv la întrebarea Reveal Marketing Research: “Anul acesta intenționați să oferiți un cadou de Ziua Îndrăgostiților?”.
Un alt rezultat al studiului scoate la iveală, așa cum era de așteptat, faptul că femeile se așteaptă într-o mai mare măsură decât bărbații să primească un cadou în această zi deosebită. Doamnele își doresc să primească în dar bijuterii (28,1%) și flori (28,1%) iar 12,5% dintre reprezentantele sexului frumos se gândesc la o cină romantică.

În ceea ce privește suma de bani alocată cadoului oferit partenerului/partenerei, aceasta este de 150 de lei, arată rezultatele studiului, fără diferențe semnificative în cazul femeilor și bărbaților.
Majoritatea românilor (63,6%) vor celebra această zi doar împreună cu persoana iubită iar 27,3% aleg să petreacă această zi în compania prietenilor.

 

 

 

Leave a reply