milos expresPoliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au desfăşurat 11 percheziţii, domiciliare, la instituţii publice și societăţi comerciale şi două asupra unor autoturisme. Percheziţiile au avut loc în Reşiţa şi  Bozovici şi privesc probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală în domeniul prelucrării materialului lemnos. Poli În urma acestor acțiuni  au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, 10 persoane, iar prejudiciul total în dosar se ridică la peste 200 000.
Cei 10 vor fi duşi pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Poliţiştii au percheziţionat și sediul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic din Reşiţa şi al Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului pentru a destructura o reţea de evazionişti care defrişau până şi ariile protejate din Parcurile Naţionale.


Totul a plecat de la un control inopinat al comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu Bucureşti în zona localităţii Văliug. Din cele documentate până acum se pare că şeful reţelei era chiar inspectorul Paul Miloş de la Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic din Reşiţa şi soţia acestuia, angajată a PN Semenic-Cheile Caraşului. Averea acestuia  creştea pe zi ce trecea. Paul Miloş avea trei autoturisme de lux şi îşi ridica şi o vilă în cartierul Câlnic.

Pentru că lemnul provenea din arii protejate, acesta nu era înregistrat contabil şi nici nu era comercializat cu acte. Mai mulţi oameni de afaceri, printre care şi Toma Canea, au fost vizaţi de mascaţi, care au adus 10 persoane la audieri.

 

Leave a reply