Valeria ScheleanInvitată la emisiunea ”Ediție de colecție”, difuzată la postul de Televiziune Vest Tv Reșița, deputata de Caraș-Severin pentru Colegiul V,  Valeria Schelean, nu s-a sfiit să se mândrească cu faptul că este mămica unei fetițe de 10 ani, olimpică la matematică.  Pe parcursul emisiunii ne-a povestit cât de ambițioasă este fiica ei, care are și o mare pasiune pentru pictură. Un lucru însă m-a impresionat personal și pe care vreau să-l relatez. Pe timpul campaniei desfășurate în Colegiu, Valeria a avut fiica alături de ea, pentru a-i arăta situația reală a oamenilor din zonele pe care le-a vizitat. Munca grea a celor de la țară, sărăcia și neajunsurile, au fost elementele pe care tânăra deputată le-a conștientizat fiicei sale. Motivul pentru care a făcut acest lucru a fost determinat de dorința ca fiica sa, care are ”tot ce-și dorește”, să înțeleagă viața cu bune și rele, valoarea fiecărui lucru primit și ideea că viața adevărată nu este doar cea pe care copila o vede și o trăiește în familia sa. Nu i-a ascuns crunta realitate că mulți oameni  se confruntă cu lipsuri majore.

Valeria Schelean , speră că, printre  proiectele pe care și le-a propus pentru Caraș- Severin, fiica sa să aprecieze  ceea ce familia  îi oferă,  să devină și un adult responsabil , solidar cu nevoile celor din jur și apreciat de comunitate.

Deși am întâlnit-o o singură dată pe Valeria Schelean, nu pot rămâne indiferentă la această atitudine a ei, la faptul că deși a devenit deputat nu-și ignoră datoria de părinte.

Poate că sună idealist, dar prin responsabilizarea copiilor noștri și ei și noi am putea trăii într-o lume mai bună, în care corupția, minciuna, hoția, egoismul și lașitatea să fie o amintire.

Comments

Leave a reply