Arhivă

Cancerul face ravagii!

dr pavel chirila

Cunoscutul profesor și doctor, medicul Pavel Chirilă, într-un interviu pe care mi l-a acordat , trage un semnal de alarmă asupra numărului crescut al bolnavilor de cancer, semnalat în partea de vest a țării. Acesta susține că nu se cunosc cu precizie cauzele creșterii incidenței cancerului în zona noastră, dar concluzionează că doar o viață echilibrată și o alimentație sănătoasă ne poate ferii de această cumplită maladie și le sporește șansele de supraviețuire celor diagnosticați cu cancer.

În județul Caraș-Severin sunt în jur de  cinci mii de diagnosticați cu cancer. Mortalitatea prin cancer este clasată pe locul doi, după bolile de inimă, într-un clasament al cauzei decesului. Statisticile arată că unul din 40 de oameni mor din cauza acestei cumplite maladii.

În România există aproape 480 de mii de bolnavi de cancer in viață, iar dintre aceste cazuri 30-35% se îmbolnăvesc din cauza alimentației greșite, iar 85% din cauzele apariției   cancerului pulmonar sunt datorate fumatului.

Doctorul Pavel Chirilă susține cu tărie că bolnavii de cancer pot fii tratați cu ajutorul unui nou tip de medicină, medicina creștină, lucru care l-a determinat să înființeze la Slatina Nera primul centru de recuperare oncologică a bolnavilor aflați la debutul cancerului. Tratamentele folosite sunt: psihoterapia, dietoterapia, kinetoterapia și fizioterapia.

La cabinetul său din București, pacienții care-i trec pragul  sunt îndrumați spre tratamente fitoterapeutice și homeopate, care, susține medicul, dau rezultate pozitive,  cu condiția ca aceștia să adopte o alimentație sănătoasă. Alimentația echilibrată și sănătoasă ajută și bolnavii cu cancer ce primesc tratament oncologic.

Studiile arată că,  la bolnavii ce se află sub tratament cu citostatice, alimentația sănătoasă scade major riscul de deces al bolnavilor.

Un semnal de alarmă pe care-l trag medicii fitoterapeuți se referă la factorii declanșatori ai cancerului: zahărul alb, nitriții prezenți mai ales în mezeluri și azotații folosiți în agricultura europeană.

Țara noastră se află pe primul loc în Europa la incidența cancerului de col, de plămâni și de creier. Tot pe primul loc ne aflăm și la rapiditatea decesul prin cancer, de la diagnosticare și până la metastază.

Cu toate acestea sistemul nostru medical devine neputincios în fața acestei nemiloase boli. Se poate ocupa un sistem bolnav de bolnavii săi?

Voi reveni cu un nou articol despre metode de prevenire a cancerului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts