Sit tibi terra levis Gheorghe Magas!

Sit tibi terra levis Gheorghe Magas!

Gh MagasMaterial preluat integral de pe www.argument-cs.ro

Profesorul Gheorghe Magas a încetat astăzi din viaţă, la Caransebeş. A fost o personalitate implicată în viaţa politică şi socială a judeţului Caraş-Severin, începând din anul 1990, ocupând importante funcţii de conducere. Cu toate acestea, cunoscuţii i se adresau cu apelativul domn’ profesor, deoarece a fost un respectat profesor de istorie, care a format mai multe generaţii de elevi la Liceul C.D. Loga dar şi la Seminarul Teologic din Caransebeş.

aCREDITARE RTVAm avut privilegiul să-l cunosc îndeaproape, cu ani în urmă (cred că era în 1996), când am petrecut împreună cu domnul profesor, cu alte personalităţi politice ale judeţului şi cu fostul premier Petre Roman, o noapte de discuţii extrem de interesante. Deşi Petre Roman se afla atunci în campanie electorală, pentru alegerile din ’96, şi politica era în prim-plan, Gheorghe Magas a fost strălucitor şi a acaparat întreaga atenţie, prin vastele sale cunoştinţe de istorie şi sociologie. Altfel, era un om modest, care nu numai că nu ţinea să iasă în evidenţă, ci, dimpotrivă, se retrăgea în umbră şi cântărea lucrurile, faptele, întâmplările, cu multă chibzuinţă.

CJCS Sorin Frunzaverde 003Gheorghe Magas a fost inspector şcolar general, în perioada 2004-2007, a fost membru al Consiliului Judeţean Caraş-Severin până în luna iunie, a.c., iar din iunie până astăzi, a fost membru al Consiliului Local Caransebeş.

În această toamnă l-am întâlnit plimbându-se pe strada Episcopiei, din Caransebeş. Era deja pensionar, dar mi-a spus că pasiunea pentru politică nu i-a trecut, şi urmăreşte atenţie şi cu implicare fenomenul politic din România. Avea încredere că lucrurile se vor schimba în bine. Ca atâţia alţii nu a mai apucat să vadă binele sperat. Chiar în ziua votului, din 9 decembrie a.c., a alunecat pe gheaţă şi a căzut, fracturându-şi o mână şi un picior. A murit astăzi pe masa de operaţie, la Spitalul Municipal din Caransebeş, în urma unei embolii pulmonare, provocată de măduva osoasă, care, în urma fracturii, s-a răspândit în sânge şi i-a blocat plămânii. O moarte stupidă, care l-a luat dintre noi pe Gheorghe Magas, un profesor de la care mai aveam atâtea de învăţat. În 13 februarie, anul viitor, ar fi împlinit 66 de ani. A lăsat un mare gol în viaţa şi în sufletele celor din familie, a prietenilor şi colegilor care l-au preţuit.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )