tigari detaPolitistii orasului Deta, cu sprijinilor politistilor de frontiera si jandarmilor, au executat o actiune pe raza orasului in scopul combaterii contrabandei si evaziunii fiscale cu produse din tutun.
Astfel, in jurul orei 20.45, politistii au efectuat semnalul regulamentar de oprire in trafic a unui autoturism care se deplasa pe raza localitatii.
Conducatorul autoturismului nu a respectat semnalul politistului, continuandu-si deplasarea, fiind urmat imediat de un alt autoturism.
Politistii au procedat la urmarirea acestora, folosindu-se de semnalele acustice si luminoase, insa ambii conducatori auto au marit viteza de deplasare, ignorand semnalele efectuate.
Intre localitatile Opaita si Birda soferii au abandonat autoturismele pe un camp si au incercat sa ia cu ei o parte din bunurile aflate in autoturism, constand in tigari de contrabanda, pe care, de asemenea, le-au abandonat dupa aproximativ 100 de metri.
In urma verificarilor efectuate politistii au depistat in cele doua autoturisme si in apropierea acestora, 22 de saci in care se aflau 12450 de pachete de tigari netimbrate.
Autoturismele au fost indisponibilizate iar tigaretele ridicate, urmand a fi predate D.R.A.O.V. Timisoara, in vederea stabilirii prejudiciului.
Politistii continua cercetarile in vederea identificarii suspectilor, in dosarul penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Leave a reply