De fiecare dată atunci când presa ridică problema vechiturilor cu care polițiștii sau jandarmii sunt obligați să-și îndeplinească misiunile, conducerea inspectoratelor încearcă să ascundă gunoiul sub preș. Nu o mai pot face, însă, atunci când aceste vechituri cedează în văzul lumii, tocmai pentru că erau încă folosite, deși ar fi trebuit casate de mult. Așa s-a întâmplat în această dimineață la Reșița cu o autobasculantă care a rămas fără frâne: aceasta s-a dus direct într-un pârâiaș de pe marginea drumului, rupând gardul de protecție dar și o țeavă de gaz.

Șoferul spune că ieșea din Unitate când, pe pantă, a constatat că numai are frâne, deși avea o intersecție unde trebuia să cedeze trecerea. Din fericire pentru el, nu veneau nici pietoni nici alte autoturisme dar, datorită defecțiunii frânelor basculanta a prins viteză la vale și șoferul nu a mai reușit să ia curba ci s-a dus direct în prăpastie, răsturnându-se peste o țeavă de gaz. Imediat au ajuns și pompierii care au oprit gazul și au asigurat basculanta, deconectând bornele.

Deși întrebat de reporterii noștrii, jandarmul care conducea autobasculanta a refuzat să dea detalii, pe motiv că doar purtătorul de cuvânt o poate face. Purtătorul de cuvânt a motivat că nu se află în localitate, iar adjunctul și inspectorul șef au plimbat presa de la o poartă la alta, în încercarea disperată de a nu da informații despre incident…

Leave a reply