Valeria Schelean este una din candidaturile surpriză

La miezul nopții de marți spre miercuri a expirat termenul pentru depunerea dosarelor de candidați pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Marele absent va fi Paul Purea de la PPDD, care s-a retras din cursa electorală.

Cinci partide și alianțe electorale au depus candidaturi pentru colegiile de deputați din Caraș-Severin, dar doar patru au candidații pentru toate colegiile, PRM înscriind candidați doar pentru colegiile 1,2 și 3. De asemenea Uniunea Croaților din România a depus un dosar de candidat pentru locurile dedicate minorităților în Camera Deputaților.

Pentru cele două colegii de Senat au depus liste complete 5 partide, iar Paridul Popular Maghiar din Transilvania are doar un singur candidat, pentru Colegiul 1 de Senat. Să amintim și 3 modificări notabile față de ce au declarat partidele inițial: pe Colegiul I deputați USL a înlocuit-o pe Tudorița Nicula cu Ioan Benga, pe Colegiul III de deputați PPDD l-a înlocuit pe Pavel Purea cu Ion Grigoroiu, pentru că Purea nu are domicilu în România iar pe Colegiul V deputați ARD l-a înlocuit pe Dragoș Enache cu Valeria Schelean.

LISTA COMPLETĂ A CANDIDAȚIILOR:

CAMERA DEPUTAȚIILOR

Colegiul I Reșița: Mastan Gabriel Florin care candidează din partea UDMR, Benga Ioan din partea USL, Dunăreanu Cornelia din partea ARD, Demetrovici Florin Ionel din partea PRM și Valentin Blănariu din partea PPDD.

Colegiul II Caransebeș: Szabo Iosif propus de UDMR, Dan Tocuț care candidează pe lista USL, Alexandru Stănescu este propunerea ARD, Mihail Cionca de la PRM și Dan Silviu Avram, propus de PPDD.

Colegiul III Moldova Nouă: Ioan Toth este candidatul UDMR, Ion Tabugan este propus de UNPR pe listele USL, ARD îl recomandă pe Aurel Miclea, PRM pe Nelu Florin Brânzei și Ion Grigoroiu pentru PPDD.

Colegiul IV Oravița: Ladislau Kun, propus de UDMR, Vali Rusu de USL, Ionel Goga de ARD și Paul Sever Smadu de PPDD

Colegiul V Bocșa-Oțelu Roșu: Irina Vigh candidează susținută de UDMR, Ion Mocioalcă este propus de USL, Valeria Schelean candidează din partea ARD și Iancu Simion Simi din partea PPDD.

PENTRU COLEGIILE DE SENAT

Colegiul I : Penzes Tunde este propus de UDMR; Aurel Duruț de USL, Agyagasi Erno candidează din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Ioan Sabo este propus de ARD, Dumitru Tilică Pârvulescu este propunerea PRM și Nicolae Orăvicea cea a PPDD

Colegiul II: Makay Botond Carol este propus de UDMR, Iosif Secășan mai vrea un mandat cu susținerea USL, Tiberiu Mănescu este susținut de ARD, Nicolae Almășan de PRM și Ion Simion Purec de PPDD.

 

WebRep
currentVote
noRating
noWeight

Leave a reply