UPDATE 21,00 poliţiştii au identificat şi ridicat 5 aparate foto, o sabie, aparatură electronică (un aparat video, un sistem de redare muzică, un sistem de navigaţie, două staţii de emisie-recepţie, un DVD, un aparat de înregistrat, un set de aparate electronice pentru fitness), un monitor, o tabletă, un laptop, 3 minicasete DV, mai multe medii de stocare (6 memory-stick-uri, o unitate centrală, 3 hard discuri), 11 telefoane mobile, cartele SIM şi 7 ceasuri de mână. De asemenea, au mai găsit 4 biciclete şi piese de schimb pentru acestea, o bormaşină şi un polizor electric tip flex, dar şi documente (un certificat de înmatriculare emis de autorităţile germane pentru un autoturism, 2 cărţi de identitate şi una de alegător, susceptibile a fi false), un card bancar, o ştampilă şi sumele de 2.540 euro şi 2.500 de lei. Bunurile găsite au fost recunoscute de poliţiştii austrieci ca provenind din Austria, din săvârşirea de infracţiuni. Cele trei persoane suspecte au fost reţinute în baza unor mandate europene de arestare emise de autorităţile austriece. În prezent, suspecţii sunt prezentaţi Curţii de ApelTimişoara, în vederea arestării preventive, urmând a fi demarate procedurile în vederea predării către autorităţile austrice.

În această dimineaţa acestei zile un număr de 31 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale precum şi doi poliţişti austrieci, au efectuat  şapte percheziţii domiciliare în municipiile Reşiţa şi Caransebeş. Aceștia sunt pe urmele a mai multor hoți de bunuri electrocasnice și de consum, hoți ce accționau sporadic în Austria.

În vizorul poliţiştilor sunt trei tineri, pe numele cărora există mandate europene de arestare pentru săvârşirea de furturi în Austria. Cei trei sunt din Caransebeş, iar activităţile desfăşurate urmăresc identificarea şi recuperarea de bunuri provenite din săvârşirea de furturi, dar şi reţinerea acestor tineri.

În urma acţiunii poliţiştilor, au fost identificate diferite sume de bani şi bunuri provenite din comiterea de infracţiuni. De asemenea, au mai fost identificate bunuri şi în judeţele Suceava şi Bucureşti, bunuri care au recunoscute de poliţiştii austrieci ca provenind din Austria.

Leave a reply