Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în ultimele 24 de ore, şapte grupuri de migranţi, formate din douăzeci persoane, care încercau să intre ilegal în România din Serbia.    

* În toate cazurile au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au observat şi reţinut, în decursul ultimelor 24 de ore, în zona de competenţă, în cadrul unor misiuni specifice desfăşurate la frontiera cu Serbia, şapte grupuri de migranţi, formate din douăzeci de persoane de sex masculin.

Persoanele descoperite pe câmp nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, motiv pentru care lucrătorii noştri au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei. În cele şapte cazuri s-a stabilit că persoanele depistate sunt cetăţeni din Egipt, Nigeria, Pakistan, Bangladesh şi Tunisia, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani.

În cadrul primelor cercetări, cu toţii au declarat că intenţia lor este de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau documente legale.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

În această săptămână, poliţiştii de frontieră timşeni au depistat 67 de migranţi, 57 dintre aceştia fiind reţinuţi după ce au trecut fraudulos frontiera din Serbia în România, iar alţi 10 au fost depistaţi în timp ce intenţionau să iasă ilegal din România, spre Ungaria. 

Leave a reply