Politistii de frontiera aradeni au depistat un cetatean italian, urmărit in Italia pentru trafic cu bunuri,furt, trafic de stupefiante si vatamare corporala, care intentiona sa treaca frontiera folosindu-se de un document de identitate falsificate.

În data de 13.09.2012, orele 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager intr-un autocar, un barbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate italiana.

Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni privind autenticitatea documentului prezentat, motiv pentru care s-a procedat la o verificare amănunţită a acestuia, ocazie cu care s-a constat că documentul este falsificat.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate prin Punctul de Contact de la Oradea s-a  stabilit ca persoana in cauza este cetăţean italian, se numeste Michele Martino S., in varsta de 36 ani. Acesta avea de ispăşit in Italia o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni precum trafic cu bunuri, furt, trafic de stupefiante si vătămare corporală, pe numele său fiind emis in  data de 14.09.2012 un mandat de arestare de către autorităţile din Italia.

 

Cetăţeanului italian i-au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penala sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, acesta fiind predat lucrătorilor din cadrul IPJ Arad in vederea extrădării.

Leave a reply