Home / Caraş-Severin / Polițiștii au scotocit casele de amanet și bijuteriile

Polițiștii au scotocit casele de amanet și bijuteriile

Poliţiştii de investigarea fraudelor au desfăşurat, în ultimele trei zile, sub coordonarea Direcţiei de Investigre a Feaudelor – I.G.P.R., verificări la societăţi comerciale pe linia respectării reglementărilor în domeniul comercializării materialelor preţioase.  Astfel, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 103.000 de lei, ridicate, în vederea confiscării, 1,75 kg de metale ce par a fi din aur, în valoare de aproximativ 250.000 de lei şi suspendată activitatea unei firme.

În perioada 21 – 23 august a.c., ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigre a Feaudelor şi ai structurilor teritoriale ale poliţiei de investigarea fraudelor, împreună cu inspectori ai Oficiului de Protecţie a Consumatorului, au efectuat o acţiune pe linia respectării reglementărilor în domeniul comercializării materialelor preţioase.
Au fost verificate şapte puncte de lucru a trei societăţi comerciale din judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu, Bistriţa-Năsăud şi Suceava, fiind aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 103.000 de lei (trei amenzi la O.U.G. 190/2000 privind regimul metalelor preţioase aliajelor acestora şi pietrelor preţioase in Romania şi una la H.G. 1344/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor O.U.G. 190/2000).
Acţiunea s-a finalizat cu ridicarea, în vederea confiscării, a 1,75 kg de metale ce par a fi din aur, în valoare de aproximativ 250.000 de lei.
Totodată, în cazul unei societăţi comerciale a fost aplicată o sancţiune complemenatră de suspendare a activităţii pe o durată de 3 luni. În cauză, cercetările continuă.

About admin

Check Also

Sky Optic anunță finalizarea proiectului ”Cerere finanțare SKY OPTICS CENTER SRL”

Comunicat_de_Presa_FINALIZARE PROIECT_SKY OPTICS CENTER SRL

Lasă un răspuns