După ce, la Târgu-Jiu, a dat cel mai rapid KO din istoria circuitului Local Kombat, luptătorul român Bogdan Stoica a decis să urce în categorie şi l-a provocat pe campionul WBC muaythai Ivan Stanic pentru un meci cu centura Superkombat -91 de kilograme pe masă. Duelul dintre cei doi va fi main-eventul galei Superkombat World Grand Prix, care va avea loc pe 12 mai la Cluj-Napoca.

Deţinător al centurii Intercontinentale WAKO Pro, Stoica încearcă să calce pe urmele unui alt român, Daniel Ghiţă, campion It’s Showtime, şi să câştige o centură mondială, cea a circuitului Superkombat, singurul la nivel global transmis în direct în peste 70 de ţări. Românul va fi challengerul lui Ivan Stanic, campionul în exerciţiu al WBC muaythai, organizaţie aflată sub jurisdicţia celei mai importante versiuni din boxul profesionist mondial, World Boxing Council.

Croatul Ivan Stanic deţine centura din februarie 2010, atunci când l-a învins pe francezul Frederique Bellonie. Pe lângă acest titlu, sportivul în vârstă de 29 de ani se mai poate lăuda cu centura King of the ring, obţinută după o victorie în faţa lui Rodney Glunder, iar în trecut a mai fost şi vicecampion mondial WAKO la amatori. Din 32 de meciuri la profesionişti, croatul de 1,91 m a câştigat 25, astfel că se anunţă un adversar redutabil pentru Bogdan Stoica, unul dintre cei mai promiţători luptători din lume la categoria sa.

La 22 de ani, sportivul de la Respect Gym a pierdut un singur meci la profesionişti, anul trecut, la Superkombat Constanţa, contra lui Hakan Aksoy din cauza unei accidentări. Din şapte victorii, nu mai puţin de cinci au fost înainte de limită.  Meciul Stanic vs Stoica se va disputa pe durata a trei reprize de câte trei minute pe reguli de Superkombat.

Fără doar şi poate, Stanic este cel mai dificil adversar pe care Bogdan l-ar putea întâlni la ora actuală. Porneşte ca challenger în faţa unui sportiv cu mare experienţă la nivel internaţional. Meciul va avea o însemnătate deosebită pentru cei doi deoarece învingătorul va intra în istoria circuitului Superkombat, drept primul campion mondial al categoriei -91 de kilograme”, a declarat promotorul Eduard Irimia.

În altă ordine de idei, s-a stabilit fight-cardul evenimentului care va avea loc sâmbătă, 12 mai, în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, urmând să participe sportivi din opt ţări. Pe lângă meciul pentru titlul mondial, fanii sporturilor de contact aşteaptă şi piramida de patru, unde vor participa Raul Cătinaş, Daniel Sam, Jairzinho Rosenstruik şi Sammy Tevette.

Biletele pentru Superkombat WGP II Cluj-Napoca se găsesc prin intermediul reţelei eventim.ro, dar şi la Sala Sporturilor Horia Demian şi Iuliu Mall, iar costul unui tichet de intrare este de 50 de lei

Fight-card:

  1. Meci de deschidere:

Vladimir Toktasinov (Germania) vs Răzvan Benche (România)

  1. Rezerve piramidă:

Sander Duivys (Olanda) vs Benjamin Adegbuyi (România)

  1. Semifinală piramidă

Sammy Tevette (Olanda) vs Daniel Sam (Marea Britanie)

  1. Semifinală piramidă

Jairzinho Rozenstruik (Surinam) vs Raul Cătinaş (România)

  1. Super-fight – 95 de kilograme

Redouan Cairo (Surinam) vs Sebastian Ciobanu (România)

  1. Super-fight – 95 de kilograme

Rodney Glunder (Curacao) vs Andrei Stoica (România)

  1. Super-fight – +100 de kilograme

Wieslaw Kasniewski (Polonia) vs Alexandru Lungu (România)

  1. Titlul mondial Superkombat – 91 de kilograme

Bogdan Stoica (România) vs Ivan Stanic (Croaţia)

  1. Finală piramidă Superkombat WGP II

Învingător meci 2 vs Învingător meci 3

Leave a reply