Se pare că memoria unor lideri de sindicat este tot mai scurtă. Am învedere aici Blocul Naţional Sindical, cel care cu doar câteva luni în urmă l-a medaliat pe Sorin Frunzăverde pentru merite deosebite în sprijinirea sindicatelor. Mâine, însă, organizează un miting împreună cu Cartel Alfa în faţa Prefecturii Caraş-Severin!

„În data de 29 februarie, între orele 14 – 15,30, în Reşiţa va avea loc mitingul de protest organizat de CNS Cartel Alfa şi BNS! La această acţiune chemăm toţi cetăţenii interesaţi să-şi transmită dezacordul cu privire la modul în care este tratată criza în România, şi faţă de instrumentele dictatorilale folosite de actualii guvernanţi în relaţia cu cetăţenii!” spune liderul CNS Cartel ALFA CS, Marian APOSTOL.

Anunţul că BNS este coorganizator a fost cel care m-a şocat! Păi nu în urmă cu patru luni îl medalia pe Sorin Frunzăverde iar acum îi critică partidul, al cărui primvicepreşedinte este!? Decizia de a-i acorda lui Sorin Frunzăverde medalia „Personalităţi ale Blocului Naţional Sindical” a fost votată în unanimitate de membrii Blocului Naţional Sindical în cadrul Consiliului Naţional desfăşurat la Bucureşti. Distincţia pe care preşedintele filialei Caraş-Severin a Blocului Naţional Sindical, Nicolae Drăgan, i-a înmânat-o preşedintelui CJ pe 22 noiembrie a fost pentru prima oară acordată unui politician!!! Iar acum fac miting? De la politicieni nu ar mira asemenea acţiuni şi atitudini, dar de la sindicate se aşteaptă altceva…

Spunem NU noului Tratat fiscal! Efectele crizei economice și sociale au ajuns la un nivel intolerabil pentru milioane de români. Singurul răspuns pe care guvernanții au fost in stare să-l dea până acum a fost adoptarea unor măsuri dure de austeritate: tăierea salariilor, dereglemetarea pieței muncii, destructurarea dialogului social și a mecanismelor de negociere colectivă, privatizarea serviciilor publice, mărirea vărstei de pensionare și înghețarea pensiilor. Toate acestea nu fac decât să adâncească efectele crizei.  Summitul European din 30 ianuarie 2012 a finalizat un nou tratat internațional care introduce disciplina bugetară și prevede sancțiuni în cazul depășirii deficitelor. Semnarea acum de către România a acestui acord (la Consiliul European din 1/2 martie) va duce la blocarea investiţiilor şi va arunca țara într-o gravă recesiune economică, ale cărei efecte drastice vor fi resimțite pe termen lung. Alături de sindicatele din toată Europa, CNS “Cartel ALFA” respinge acest tratat, care riscă să afunde intreaga Europă în criză.” scriu organizatorii pe un fluturaş pregătit pentru protest.

Pe un alt fluturaş protestatarii prezintă şi câteva alternative la măsurile dezastruase luate de actualii guvernanţi, fie că ei au fost conduşi de Boc ori Mihai Răzvan Ungureanu:

Există alternative pentru locuri de muncă și justiție socială:

– crearea de locuri de muncă şi păstrarea celor existente prin aplicarea şomajului tehnic

 – respectarea acordului privind creșterea salariului minim garantat în plată 

  • combaterea fraudei şi evaziunii fiscale

 

  • combaterea muncii la negru și a muncii la gri

 

  • restabilirea unui dialog social responsabil

 

  • o reformă a sănătății în beneficiul contribuabililor

 

  • asigurarea unei pensii decente, conform muncii prestate„.

Leave a reply