Ancheta jurnaliştilor de la Jurnalul Naţional despre situaţia de la Radio Reşiţa continuă cu noi dezvăluiri:

„Deputatul PDL Valentin Rusu l-a anunţat candidat PDL la Primăria Reşiţei pe Doru Dinu Glăvan, directorul Radio Reşiţa, instituţie de stat. Rusu este finul lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin şi prim-vice­preşedintelui PDL la nivel naţional. După ce Rusu a pus la pământ firma CJ care se ocupa de drumuri şi a ajuns deputat în 2008, în Consiliul de Administraţie al acesteia a fost numită tocmai fata lui Glăvan, Oana Maria Cenan Glăvan, răsplătindu-se astfel truda lui Doru Dinu Glăvan de a ridica osanale zilnic lui Frunzăverde prin intermediul radioului public. Glăvan a reuşit să facă din Radio Reşiţa propria-i moşie. Oana Maria Cenan Glăvan îşi îm­parte locul de muncă cu soţul şi cumnata, toţi fiind angajaţi cu salarii exor­bitante, în jur de 1.500 de euro pe lună. Glăvan a încercat să aranjeze nu cu mult timp urmă un concurs pentru postul de redactor-şef atunci când se va pensiona, concurs la care, evi­dent, s-a înscris doar fiica sa. Ca ur­mare, concursul a fost anulat de So­cietatea Română de Radiodifuziu­ne (SRR). Fata lui Glăvan face excursii dese în Austria în interes de serviciu, chipurile, la invitaţia unui radio partener, condus de un român, dar de fapt merge la schi. La jumătatea lui ianuarie 2012 s-a încheiat un proces-verbal cu ocazia desfă­şurării unei etape privind selecţia unui membru în Comitetul Director al SRR în domeniul editorial cu acces pe studiourile teritoriale, programe şi proiecte editoriale speciale. Rezultatele au ajuns şi pe masa lui Glăvan, care intenţionează să-şi pună propriul om în condu­cerea SRR. Datele, care ar fi trebuit să fie secrete până la definitivarea concursului, inclusiv CV-urile candidaţilor, i-au parvenit lui Glăvan a doua zi de la Adelina Rădulescu, care efectiv i-a dat un forward e-mail-ului pe care ea îl primise de la Alina Ciorpan, angajata SRR. Pe lângă aceste informaţii, membrii comisiei de concurs erau făcuţi cu ou şi cu oţet: despre clanul preşedintelui-director general Andras Demeter, despre afacerile lui Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, despre Stejărel Olaru, alintat în mail-uri Copăcel, şi contractele acestuia cu tv, despre Mirela Fugaru, despre Ducu Bertzi.
Şedinţă la ceas de seară Miercurea trecută, timp de şapte ore, Consiliul de Administraţie al SRR s-a întrunit într-o şedinţă la finalul căreia trebuia să se decidă cine va prelua frâiele Radio Reşiţa. S-a lăsat cu ţipete, ameninţări. Ce mai, tărăboi în toată regula. Unii membri l-au acuzat pe Glăvan că încalcă legea şi că ar fi trebuit să demisioneze imediat ce finul lui Frunzăverde l-a dat drept candidat la primărie. Alţii au cerut un audit la Radio Reşiţa şi, după analizarea organigramei, s-a observat că statutul de radio regio­nal nu se justifică şi că de fapt are trebui să fie radio local în subordinea Radio Timişoara. Aici trebuie spus că Banatul este singura zonă din ţară care are pe o rază de 100 km două posturi de radio regionale. Puţin a lipsit ca Radio Reşiţa să devină radio local. Puţin însemnând o mână de voturi. Culmea este că, deşi din e-mail-urile dintre tată şi fiică reiese aversiunea clară a lui Glăvan faţă de preşedintele director-general al SRR, Andras Demeter, cel din urmă a susţinut-o din toate puterile pe amatoarea de schi, Oana Glăvan, pentru a asigura interimatul până la alegerea unui nou şef la Reşiţa. Consiliul de Administraţie s-a opus şi a recomandat ca directorul Radio Timişoara, Mihai Anghel, să fie interimar la Reşiţa. La auzul acestei veşti, aseară târziu, Sorin Frunzăverde l-a sunat pe Anghel şi l-a ameninţat că dacă nu refuză funcţia de la Reşiţa va avea grijă „să zboare şi de la Radio Timişoara”, deşi au fost colegi de liceu. Cu toate că Anghel a spus unor apropiaţi că nu s-a simţit ameninţat, el l-a sunat pe Demeter şi l-a rugat să nu-l implice în interimatul de la Reşiţa, asta pentru că membrii Consiliului de Administraţie al SRR pot face doar recomandări, însă conform legii preşedintele SRR este cel care decide.
Puterea e a noastră Ca să întărească faptul că de scaunul de şef de la Radio Reşiţa se vor bucura numai fesele membrilor familiei Glăvan, Doru Dinu afirma pe holurile Radio Reşiţa că în CA al SRR sunt numai papagali care se agită degeaba, pentru că tot Oana va fi interimar, pentru că aşa a fost înţelegerea lui cu Sorin Frunzăverde. Adică, Glăvan candidează la primărie şi foloseşte ra­dioul prin fiica lui pentru propagandă în timpul campaniei, dar pentru asta Oana Glăvan va trebui să fie director plin până la pensie. Chiar în ziua în care Jurnalul Naţional publica articolul despre informaţiile secrete care au ajuns de la Adelina Rădulescu, angajata SRR, la Glăvan acesta din urmă era deja la Bucureşti să bată palma pentru a încheia această înţelegere. Unii angajaţi din SRR spun că singura soluţie de a scăpa de acest clan este ca preşedintele director-general al SRR să ceară o şedinţă extraordinară a CA care să decidă desfiinţarea Radio Reşiţa ca post regional şi să-l transforme într-unul local, în subordinea celui de la Timişoara. Însă, având în vedere influenţa lui Frunzăverde, acest lucru pare de domeniul fantasticului şi arată clar imixtiunea politicului în radio. Până una, alta se pare că Doru Dinu Glăvan va merge pe mâna PDL în alegerile pentru primăria Reşiţei. Iar reşiţenii îşi vor aduce aminte cum, în zilele din decembrie 1989, Glăvan umbla într-o Dacia cu un megafon şi îi poftea pe oameni să şadă acasă. ”

SURSA: http://www.jurnalul.ro/anchete/pe-undele-ayhatollahului-sorin-frunzaverde-605388.htm

Comments

  1. nice job, another great example of how simplicity makes things prettier. this post is absolutely good.http://www.musicaluansantana.net

  2. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said „You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

  3. Google…

    Sites of interest we’ve a link to…

Leave a reply