www.radio-resita.ro

Un articol de senzaţie al Jurnalului Naţional a tulburat rău apele politice din Banatul Montan. Cei mai revoltaţi sunt PD-iştii care acum, în loc să vorbească despre măreaţa idee a liderului Frunzăverde de a se trece la verde şi la inima PPE, vorbesc de Stejărel Olaru.

Nici Glăvan nu stă linişti, supărat că diligenţele sale cu privire la numirea fiicei la conducerea Radio România Reşiţa ar putea fi zdruncinate de anunţul că el se va înscrie la PDL pentru a candida la scaunul de primar.

Iată ce au scris jurnaliştii de la Jurnalul Naţional, al căror articol îl preluăm integral:

http://www.jurnalul.ro/anchete/frunzaverde-f-m-director-din-radio-face-jocuri-de-culise-605051.htm

Pe deputatul PDL Valentin Rusu l-a luat gura pe dinainte acum câteva zile şi l-a anunţat candidat PDL la Primăria Reşiţei pe Doru Dinu  Glăvan, directorul Radio Reşiţa, instituţie de stat. Deputatul Rusu,  fost ajutor de ospătar, este finul lui Sorin Frunzăverde, preşedintele  Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin şi prim-vicepreşedintelui PDL la   nivel naţional. Rusu a pus la pământ firma CJ Caraş-Severin care se  ocupa de drumuri şi după ce a ajuns deputat în 2008, în Consiliul de  Administraţie al firmei de drumuri a fost numită tocmai fata lui Glăvan,   Oana Maria Cenan Glăvan.
Trâmbiţă politică pe bani publici
Este  de notorietate faptul că Radio Reşiţa, radio public care ar trebui să  nu fie implicat politic, este de fapt trâmbiţa F.M. a lui Frunzăverde.  Pe lângă faptul că îi ridică zilnic osanale Ayatollahului, cum este  cunoscut Frunzăverde, Glăvan a reuşit să facă din Radio Reşiţa, lider în  judeţ la audienţă, propria-i moşie. Pu­pila lui Glăvan, Oana Maria, îşi  îm­parte locul de muncă cu soţul şi cumnata, toţi fiind angajaţi cu  salarii exor­bitante, în jur de 1.500 de euro pe lună. Glăvan a încercat  să aranjeze nu cu mult timp urmă un concurs pentru postul de  redactor-şef atunci când se va pensiona, concurs la care evi­dent nu s-a  înscris decât fiica sa. Ca ur­mare, concursul a fost anulat de  So­cietatea Română de Radiodifuziu­ne (SRR). Fata lui Glăvan face  excursii dese în Austria în interes de serviciu, chipurile, la invitaţia  unui radio partener, condus de un român. De fapt, ea merge la schi,  ultima dată când s-a cerut în Austria fiind în pe­rioada 2-5 februarie  2012. Pe de altă parte, pe 10 ianuarie 2012, Doru Di­nu Glăvan, obosit  pesemne de treburile de la radio, urmărea intens emi­siunile tv legate  de demisia lui Raed Arafat. Glăvan i-a trimis pre­zentatorului tv Robert  Turcescu un mail în care îi preciza care sunt decla­raţiile apărute la  alt post tv în urma acelui scandal mai scriu jurnaliştii de la Jurnalul Naţional.

Trădare, trădare! De trei ori trădare!
Pe  12 ianuarie 2012 s-a încheiat un proces-verbal cu ocazia desfă­şurării  unei etape privind selecţia unui membru în Comitetul Director al SRR în  domeniul editorial cu accest pe studiourile teritoriale, programe şi  proiecte editoriale speciale. Rezultatele au ajuns şi pe masa lui  Glăvan, care inteţionează să-şi pună propriul om în condu­cerea SRR.  Datele, care ar fi trebuit să fie secrete până la definitivarea  concursului, inclusiv CV-urile candida­ţi­lor, i-au parvenit a doua zi  de la Adelina Rădulescu, care efectiv i-a dat un forward e-mail-ului pe  care ea îl primise de la Alina Ciorpan, angajata SRR. Imediat ce le-a  primit, el le-a trimis fiicei sale Oana şi le-a catalogat drept  mascaradă a USL. Şi astfel a început un du-te-vino de mesaje între tatăl  şi fiică, în care membrii comisiei de concurs erau făcuţi cu ou şi cu  oţet: despre clanul preşedintelui-director general Andras Demeter,  despre afa­cerile lui Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, despre Stejărel  Olaru, alintat în mail-uri Copăcel, şi contractele acestuia cu tv,  despre Mirela Fugaru, despre Ducu Bertzi. Disperat că nu îi ies  treburile, Glăvan i-a scris fiicei că oricum candidaţii din Reşiţa care  s-au înscris la concurs vor trece prin mâna sa şi că Frunzăverde l-a  asigurat că va fi tărăboi la Bucureşti faţă de modul cum Demeter  gestionează SRR. Drept răspuns, pupila aflată pe alte meleaguri i-a spus  să nu se agite şi că nu este în regulă că Olaru, prin oamenii săi, îşi  bagă nasul în Caraş-Severin. Glăvan era în şedinţă de redacţie şi nu a  putut fi contactat, mai scriu jurnaliştii de la Jurnalul Naţional.

Jurnalul a revenit şi cu o completare:

„Jurnalul Naţional a publicat azi un material intitulat „Frunzăverde F.M.” în care erau arătate miş-maşurile politice ale directorului Radio Reşiţa, ridicătorul de osanale pentru Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ caraş-Severin şi prim-vicepreşedinte PDL pe plan naţional. Doru Dinu Glăvan, directorul Radio Reşiţa, a fost nominalizat de PDL pentru a candida la primăria Reşiţei. Glăvan urmează să se pensioneze, în locul său fiind numit director interimar Mihai Anghel, redactor-şef la Radio Timişoara. La auzul acestei veşti, aseară târziu, Sorin Frunzăverde l-a sunat pe Anghel şi l-a ameninţat că dacă nu refuză funcţia de la Reşiţa, va avea personal grijă „să zboare şi de la Radio Timişoara””

Comments

  1. … [Trackback]…

    […] Read More: stiridinbanat.ro/?p=29 […]…

Leave a reply