Update: Urmare a articolului publicat de noi, IPJ Caraș-Severin a transmis public următoarele:

„Cu privire la situația prezentată în spațiul public, înregistrată în două localități din Caraș-Severin, referitoare la prezența unui număr mare de persoane la secții de votare, precizăm că la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Reșița sunt în desfășurare cercetările în cadrul a nouă dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, pentru stabilirea cu exactitate a legalității emiterii documentelor de stabilirea a domiciliului sau a reședinței pentru mai multe adrese din respectivele comune.
Cercetările se desfășoară sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița.
Suplimentar, până la acest moment, polițiștii au efectuat verificări cu privire la legalitatea emiterii documentelor către mai multe persoane de pe raza respectivelor unități administrativ teritoriale, iar rezultatele verificărilor au fost transmise structurilor cu competențe de a dispune în consecință. ”

O postare a administratorului public al județului Caraș-Severin a atras deja atenția jurnaliștilor: cozi uriașe la secția de votare, deși aceasta este deschisă de nici două ore.
Potrivit statisticii Autorității Electorale Permanente până la această oră la Zorlențu Mare au votat deja 15% dintre alegători la Zorlencior și 13,4% la Zorlențu mare, asta în timp ce media pe rural în Caraș-Severin este de puțin peste 5% din numărul alegătorilor.

Potrivit lui Andrei Ungur, autorul postării și al fotografiei, în Zorlențu Mare ar fi nu mai puțin de 470 de flotanți, mult peste populația activă din comună.

 

Citește și: https://stiridinbanat.ro/2024/06/07/apel-catre-seful-ipj-caras-severin-sa-si-depuna-demisia-daca-nu-penalizeaza-acum-frauda-electorala-pusa-la-cale-de-psd/

Leave a reply