După ce a părăsit în urmă cu șase ani România și a plecat să predea în Statele Unite, una dintre cele mai cunoscute profesoare de matematică din Mehedinți, este în aceste zile în cursa pentru distincția “America’s Favorites Teacher”. În traducere: “Profesorul American Favorit”, o competiție la care câștigătorul se decide pe baza voturilor acordate, în urma acțiunilor de promovare venite din partea competitorilor. Castigatorul competitiei primeste un premiu de $25.000.

Manuela Prajea a ales să investeasca acest potențial premiu in ridicarea scorurilor matematice ale elevilor săi de la școala la care predă în districtul Mobile, Alabama. Scorurile bune la examenele de stat ar oferi elevilor posibilitatea de a accesa burse necesare înscrierii și absolvirii unui colegiu. Aplicația profesoarei poate fi citita pe pagina de profil a concursului, aceeași pagina pe care se acorda și votul gratuit sau donațiile.

Datorită susținerii pe care a primit-o până acum, de la români din țară și de peste tot din lume, dar mai ales din partea elevilor sau cunoscuților săi, Manuela Prajea a reușit adunând vot cu vot si cateva donatii (familie, prieteni, elevi, fosti elevi, parinti din tara dar si cativa prieteni si matematicieni-informaticieni, parteneri de talie internationala din UAE, Russia, US) să ajungă în sferturile de finală, acolo unde rămân doar 1 % dintre cei 80.000 de candidați înscriși. Însă de aici, lupta devine mult mai dificilă, deoarece competitorii americani ramasi pot beneficia de donatii semnificative provenite de la prieteni si familie. Exista insa posibilitatea acordarii unui vot gratuit la fiecare 24 de ore cu identitatea confirmata de pe profilul Facebook si voturile dvs pot face diferenta. In semifinalele competitiei care incep pe 16 mai, se califica doar TOP 1 din fiecare grupa de 12 finalisti. Astfel, cei care doriti sa sprijiniti profesorul roman Manuela Prajea  in aceasta competitie, puteti sprijini acordand votul gratuit zilnic de pe contul dvs de Facebook, accesand link-ul de mai jos:

https://americasfavteacher.org/2024/suzy-prajea

Manuela Prajea este unul dintre cei mai cunoscuți și valoroși dascăli din Mehedinți, un profesor cu vocație, care a format zeci de generații la Colegiul Național Traian din Drobeta-Turnu-Severin, elevi care au ajuns la universități de prestigiu din lume, între care și Harvard. Manuela Prajea spune că obținerea acestei disctincții ar fi o recunoaștere a valorii școlii românești de matematică, care este cu adevărat important, dar nu și promovată. De altfel, Manuela Prajea a fost nominalizată în anul 2016 la Global Teacher Prize, un “Nobel al Educației”, fiind selectată între primii 50 de dascăli de prestigiu din întreaga lume, aleși dintre mii de participanți, din peste 128 de țări.

Leave a reply