„Veniți alături de noi în peștera virtuală!” este îndemnul celor de la Asociația Speologică „Exploratorii” din Reșița.

„Deși majoritatea prietenilor noștri sunt speologi cu experiență îndelungată, avem și prieteni în sectorul ONG cu activități în diferite domenii, din partea cărora am auzit că nici nu știau că există asociații speologice.
Pe cât de amuzant ar suna acest lucru, primul Tur Virtual EduTech 3D al unei Peșteri din România este contribuția Exploratorilor la efortul comun la speologilor de a explora și proteja mediul carstic.
Proiectul Rural Karst face o diferență în viețile a 6000 de elevi din mediul rural, oferindu-le o lecție de geologie și de geomorfologie cum nu au mai avut niciodată!
Dacă v-am făcut curioși, haideți să vedeți cu ce ne mândrim!” scriu Exploratorii pe pagina lor de facebook. (link)
Inițiativa vine, în special, ca suport educațional pentru școlile care necesită material didactic on-line pentru educație ecologică. De altfel, în cadrul proiectului Rural Karst, AS „Exploratorii” Reșița a realizat foarte multe activități cu elevii dar și materiale didactice de suport pentru educație ecologică și nu numai. Toate au fost postate pe site-ul Asociației, https://www.exploratorii.org
Proiectul Rural Karst beneficiază de o finanțare în valoare de 47299 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. 
„Lucrăm împreună pentru o Europă verde și incluzivă.”

Leave a reply