Sistemele de interfonie audio și mai ales video, devin din ce în ce mai populare în gospodării și întreprinderi, iar acest lucru se întâmplă din motive bine întemeiate.

Aceste sisteme sunt versatile, ușor de instalat și oferă numeroase beneficii utilizatorilor.

Deși sunt folosite în mod obișnuit pentru comunicarea între interior și exterior, există multe modalități creative de a folosi un sistem de interfonie, care vă pot îmbunătăți viața de zi cu zi.

În acest articol, vom explora 5 moduri inedite de a folosi un sistem de interfonie acasă.

 

1.Monitor pentru bebeluși

Una dintre cele mai populare utilizări alternative pentru un sistem de interfonie este ca monitor pentru copii. Cu capacitatea de a transmite audio și video, sistemul de interfonie poate funcționa ca o alternativă fiabilă și rentabilă la monitoarele tradiționale pentru cei mici.

Părinții pot asculta plânsul bebelușului sau pot vorbi cu el, fără a fi nevoiți să fie în aceeași cameră. Această caracteristică poate ajuta, de asemenea părinții să aibă un somn mai odihnitor, deoarece își pot monitoriza copilul, fără a fi nevoiți să-l verifice fizic în mod constant.

De asemenea, similar cu metoda de utilizare pentru bebeluși, îl puteți folosi și ca monitor pentru animalele de companie. Dacă aveți un câine care latră excesiv, sau o pisicuță căreia îi place să își bage nasul în lucruri, puteți să îi supravegheați pe tot parcursul zilei folosind un interfon video, cum ar fi modelul AirVisio 150 wireless de la Urmet, un model foarte practic, fără fir, cu o memorie internă de 8 MB, ce oferă posibilitatea de a stoca mai multe imagini.

 

  1. Sistem de difuzoare pentru muzică sau anunțuri

 

O altă modalitate inedită de a utiliza interfonul acasă este folosirea acestuia ca sistem de difuzoare pentru muzică sau anunțuri. Cu această caracteristică, puteți difuza muzică în toată casa, ori puteți face anunțuri pentru toată familia în același timp.

Acest lucru este util în special pentru momentele când se dorește să se cheme la masă toți membrii familiei, de exemplu, fără a mai striga, sau trimite mesaje pe telefon.

 

  1. Metodă sigură și comodă de a comunica cu persoanele aflate la ușa din față

 

Un sistem de interfonie poate fi folosit foarte bine ca sistem de securitate.

O modalitate ideală de a utiliza această caracteristică este folosirea interfonului pentru a vorbi cu cineva aflat la ușa din față, înainte de a-i permite să intre. Acest lucru este util în special pentru cei care nu se simt confortabil să deschidă ușa pentru străini, sau pentru cei care locuiesc în zone cu criminalitate ridicată. În plus, simpla prezență a sistemelor de interfonie poate descuraja hoții.

Acest lucru este util de asemenea și dacă aveți probleme de mobilitate, sau dacă nu puteți să urcați și să coborâți scările ușor.

 

  1. Utilizați pentru a comunica cu membrii familiei aflați în diferite părți ale casei

 

Pe lângă comunicarea între etaje, puteți folosi și sistemul de interfon pentru a comunica cu membrii familiei care se află în diferite camere ale casei. De exemplu, dacă te afli în bucătărie și soțul tău este în living, poți folosi sistemul de interfon pentru a-i pune o întrebare, sau a face un anunț, fără a fi nevoie să mergi fizic în cealaltă cameră.

 

  1. Utilizați interfonul pentru a comunica cu persoane aflate în curtea din spate sau în garaj

Dacă aveți o proprietate mare, cu o curte sau un garaj, poate fi dificil să comunicați cu cineva care este afară, în timp ce dumneavoastră sunteți în interior. Cu un simplu interfon audio, puteți vorbi cu ușurință cu cineva care se află în curtea din spate sau în garaj, fără a fi nevoie să ieșiți fizic afară.

De asemenea, se poate folosi interfonul și pentru a vorbi cu o persoană aflată într-o clădire separată de pe proprietate, cum ar fi un atelier sau o casă de oaspeți.

 

 

În concluzie, un sistem de interfonie achiziționat de la o firmă de încredere, precum cei de la URMET, lideri pe piață în acest domeniu, poate fi un instrument incredibil de util în casa sau chiar afacerea ta.

Vă încurajăm să încercați câteva dintre aceste idei, pentru a vedea cum vă pot aduce beneficii dumneavoastră și familiei, sau afacerii în egală măsură. Nu numai că un sistem de interfonie vă poate îmbunătăți securitatea și confortul, dar poate fi și o modalitate distractivă și inovatoare de a comunica cu cei din jur.

 

Dacă nu aveți deja instalat un sistem de interfonie acasă, vă recomandăm cu căldură să luați în considerare achiziționarea unuia. Sunt relativ ușor de instalat și pot fi o investiție valoroasă în siguranța și eficiența casei sau afacerii dumneavoastră.

 

Leave a reply