Constructorii loturilor Oravița și Bocșa din proiectul cu finanțare europeană POIM implementat și fazat de către Aquacaraș ar fi în imposibilitatea de a respecta termenul de finalizare a lucrării, fapt pentru care conducerea Aquacaraș s-a deplasat în teren, dorind să analizeze situația la fața locului.
Compania, după discuții cu cei doi constructori și primăriile celor două orașe, a dat următorul comunicat de presă: ”Situația celor două proiecte de extindere a rețelelor de apă și canalizare din orașele Oravița și Bocșa (CL 8 și CL 10) ne pune în situația de a lua decizii tranșante!
Termen de finalizare a acestor proiecte este octombrie, anul acesta, însă modul în care firma ce a câștigat licitația pentru aceste lucrări a ales să își desfășoare activitatea este total inacceptabil.
Alături de reprezentanții celor două primării, am avut ieri discuții punctuale cu reprezentanții firmei prestatoare, pentru a găsi o cale de a rezolva urgent problemele din teren. Le-am adus în vedere că modul în care și-au derulat activitatea ne obligă să fim intransigenți.
Pentru o rezolvare cât mai rapidă a situației, directorul general, Gheorghe Filipescu, împreună cu domnii primari Dumitru Ursu și Mirel Pascu au stabilit ca de săptămâna viitoare toate lucrările executate pe raza celor două orașe să fie inventariate și verificate de o comisie mixtă, formată din reprezentanții primăriilor, ai AquaCaraș și ai constructorului. După finalizarea verificărilor se va decide dacă rezilierea contractelor cu antreprenorul este soluția ce avantajează cel mai mult cetățenii, dată fiind situația în care ne aflăm. Precizăm că, odată cu câștigarea licitației pentru aceste lucrări, constructorul a pus la dispoziția AquaCaraș scrisori de garanție bancară, care vor fi executate negreșit dacă antreprenorul nu se mobilizează pentru a remedia deficiențele din teren.
Lucrările neconforme nu vor și plătite și vor fi aplicte penalități pentru întârzierea nejustificată a derulării contractelor. Totodată, reprezentanții primăriilor vor amenda fiecare lucrare ce nu respectă graficul prevăzut în autorizațiile de spargere”.

Leave a reply