Deși nu mai sunt la fel de populare ca în trecut, notițele scrise reprezintă în continuare o practică actuală ce aduce rezultate în procesele de învățare și nu numai. Fie că vorbim de notițele luate la școală sau în urma unui curs, de notițele dintr-o ședință de muncă unde s-a discutat direcția unui nou proiect sau pur și simplu notițele ce reprezintă task-urile ce trebuie îndeplinită într-o anumită zi, toate au un rol important și ne ajută în diverse moduri.

Ce beneficii poți avea când scrii fiecare informație de care nu vrei să uiți?

  1. Îți îmbunătățești atenția și concentrarea

În primul rând, această practică te ajută să îți îmbunătățești atenția și concentrarea. Nu de puține ori se întâmplă să asculți ceva și de la un anumit punct să îți dai seama că nu mai erai atent, ai pierdut o informație valoroasă sau nu înțelegi cum a ajuns discuția în cu totul alt punct. Dacă urmărești un curs înregistrat online, te bucuri de posibilitatea de a da înapoi, dar atunci când totul să întâmplă live, s-ar putea să fi omis complet acea informația. În momentul în care începi să te implici activ în proces și iei pixul în mână pentru a nota ce te interesează, reușești să te conectezi mai bine cu ce se întâmplă în jurul tău și devii mai atent la detalii.

  1. Reții mai repede

Așa cum am specificat mai sus, dacă te implici activ în proces, rezultatele încep să apară. Luând notițe și acordând atenție informațiilor care te interesează, îți definești un scop precis și devii mai productiv. Atunci când scrii poți adapta informația pe înțelesul tău, astfel încât să o înțelegi mai repede. În acest mod, înveți mai ușor și vei observa în timp că ai reținut mult mai ușor lucrurile importante sau ce ai de făcut datorită faptului că ai ascultat informația și mai apoi ai notat-o. Repetiția e mama învățăturii, nu?

  1. Înveți să selectezi și să prioritizezi informațiile

Ce bine ar fi dacă am putea nota fiecare cuvânt dintr-o prezentare, ca mai apoi să putem relua ce ne interesează, dar până la urmă acest lucru este aproape imposibil și deloc eficient. Așa că, cel mai important lucru pe care îl învățăm când ne luăm notițe în mod constant este să selectăm informațiile și să renunțăm la detaliile care nu sunt neapărat necesare pentru noi. Să prioritizezi lucrurile și să faci selecție între informațiile din jurul tău sunt skilluri care îți vor fi de mare folos atât în viața personală, cât și în cea profesională.

  1. Îți aduci aminte sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să confirmăm o solicitare și mai apoi să uităm de ea. Uneori poți rezolva rapid ce era de făcut, dar alteori te poți afla în fața unei situații mai complicate, care îți dă tot programul peste cap. Și aici repetăm, notițele sunt importante. Fie că îți faci un plan zilnic de activități, fie că alegi varianta săptămânală, dacă îți notezi ce ai de făcut vei putea să te organizezi astfel încât să nu mai ajungi în situația de a uita.

  1. Devii mai organizat

Probabil unul dintre cele mai importante beneficii ale notițelor este că te ajută să devii mai organizat. Știi ce ai nevoie să reții, ce taskuri ai de îndeplinit și notezi ca atare aceste informații. Având notițele lângă tine mereu, îți faci un obicei din a le verifica și din a-ți organiza ce ai de făcut pe parcursul unei zile.

Pentru toate planurile tale, îți recomandăm o agendă în care să îți aduni toate ideile, taskurile și informațiile. UNIKA, cel mai mare producător pe piața de agende, mape de meniu și articole promoționale din România, produce agende din piele naturală, piele PU și piele ecologică, folosind materiale de calitate superioară.

Agenda EcoLeather este doar una dintre variantele care îți poate fi de ajutor atunci când vrei să notezi fiecare informație care este relevantă pentru tine. Aceasta este realizată cu atenție la detalii din piele naturală regenerată care pe lângă faptul că este de calitate, este și prietenoasă cu mediul. Paginile care îți vor găzdui gândurile sunt acoperite de o copertă exterioară flexibilă, ceea ce face ca această agendă să fie o alegere extrem de practică.

Fie că este vorba de agende nedatate personalizate, datate personalizate sau nepersonalizate, la UNIKA vei găsi întotdeauna o gamă variată de agende calitative, cu aspect plăcut și cu o rezistență în timp impresionantă.

Este important să reții că atunci când iei notițe nu există corect sau greșit. Scopul este să înveți sau să reții o informație, așa că îți recomandăm să testezi și să descoperi varianta de notițe care ți se potrivește. Singurul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este ca a scrie totul nu este eficient, așa că încearcă să menții notițele scurte, clare și succinte.

Leave a reply