Trupa rock Eternal Dark, din orașul Bocșa, județul Caraș-Severin a luat ființă în anul 1994, totul plecând de la pasiunea unui grup de tineri pentru muzica rock. Repetițiile se făceau la clubul CMB din Bocșa, trupa a avut parte și de câteva concerte la Bocșa, Reșița și Timișoara, clipe de neuitat pentru membri trupei. Cu toate că drumul vieții a făcut ca trupa să se despartă, a venit momentul mult așteptat de membri trupei și fanii acestora, acela da a se reuni, astfel că am stat de vorbă cu LUCIAN SÎRBU, membru al trupei, pentru a lua câteva impresii despre planurile de viitor ale trupei :

B.I.– Când v-ați înființat prima dată?

L.S.  Am început să cântăm în ianuarie 1994. Repetiții făceam la Clubul CMB din Bocșa. Am avut câteva concerte la Bocșa, la Reșița și Timișoara. Clipe de neuitat pentru noi.

B.I. – Numele trupei?

L.S. După o pauză de aproape 20 de ani, foștii membrii Eternal Dark și Mercator din Bocșa, Caraș-Severin s-au reunit în 2021, astfel, rezultând trupa „Eternal Dark” (E.D.), proiect ce abordeaza mai multe subgenuri Metal.

B.I. – Membri trupei?
L.S. Trupa este compusă în acest moment din:
Andrei Bivolan vocal (ex Eternal Dark’94)
Cosmin Albu la chitară (ex Eternal Dark’94 / ex Mercator)
Cosmina Albu la clape
Lucian Sîrbu la bass (ex Mercator)
Sorin Ghiniță la tobe (ex Mercator)

În urmatoarele piese este deja implicat cu talentul lui și Sebastian Sîrbu ex Mercator la chitară.

B.I. – Cum de ați luat decizia să vă reînfințați?

L.S. – Ne-am reintâlnit în august 2021. Am depănat amintiri frumoase și am început să visăm din nou.
Ne-am reintâlnit în august 2021. Am depănat amintiri frumoase și am început să visăm din nou.
Două luni mai târziu aveam deja prima noastră piesă, „Vino moarte”.

B.I. – După reunire câte piese ați scos?

L.S. – Avem în momentul acesta 7 piese din care 6 sunt de pe albumul „Gânduri” la care înca lucrăm.

B.I. – Cum vă promovați,aveți o pagină oficială de youtube sau facebook unde vă putem găsi?

L.S.  Ne puteți găsi și contacta pe Facebook, iar piesele se pot asculta pe canalul nostru de Youtube.
Facebook: https://www.facebook.com/EternalDarkBand
YouTube: https://www.youtube.com/c/EternalDark
E-Mail: eternal.dark.contact@gmail.com

B.I. Ce obiective aveți? Prin muzica voastră promovați și orașul Bocșa. Dumneavoastră lucrați la imnul clubului Golden Kids Bocșa, echipă de handbal fete junioare, echipa fanion a orașului, credeți că e o colaborare benefică pentru ambele părți implicate?

L.S. Vrem să continuăm să facem muzică și să fim auziți de cât mai multă lume. Orice colaborare cu noi e benefică.

B.I. Nu locuiți toți în Bocșa, cum de reușiți să scoateți piese așa frumoase. Cine se ocupă de partea media, videoclipuri, etc?

L.S. Piesele noastre, sunt compuse în proporție de 90% de Cosmin și reflectă personalitatea noastră. Noi cântăm ca noi, sunăm ca noi, încercăm și zic eu și reușim să punem amprenta noastră pe fiecare din melodiile compuse. Este o munca de echipă … on-line, ca mai toate muncile de azi, dar plăcută și făcută cu pasiune.

B.I. Care sunt obiectivele voastre pe viitor? Doriți să scoateți un album? Să il lansați pe piață, să vă găsiți o casă de discuri?

L.S. Clar vrem să finalizam albumul „Gânduri”. Avem deja scoase piesele „Vino moarte”, „Gânduri negre”, „Vlad”, „Amar”,”Singuratate”. De curând am lansat două piese de pe albumul Gânduri
„As Vrea” https://youtu.be/WdsV6zMmvUs
„Love Song” https://youtu.be/vP_EdpKoaGc

Alte piese sunt în lucru. Sperăm să vă placă ce facem.

B.I. Am observat că piesa „Love Song” a strâns deja 998 de vizualizări la puțin timp după ce a fost lansată, ce părere aveți despre asta?

L.S. Ne bucurăm că a prins așa repede la public, după părerea mea este una dintre cele mai reușite piese ale noastre, și vrem să o promovăm cât mai mult dorind să fie piesa de referință a albumului Gânduri.

B.I. Ce mesaj aveți pentru tinerii de astăzi?

L.S. – Să-și găsească sinele pe ritmuri de rock. Rock înseamnă spirit liber și dincolo de orice șabloane ale societății, fiind singurul gen muzical care poate aduna generații de oameni. Rock-ul nu e un trend, rock înseamnă un mod de viață, o gandire.

“Rock-ul este o putere, iar forța lui este a celor care il duc mai departe!”

Eternal Dark „Love Song”: https://youtu.be/vP_EdpKoaGc

Leave a reply