De câteva zile orașul Bocșa a intrat în atmosfera de campanie electorală, cu atât mai mult cu cât la Biroul Electoral de Circumscripție au început să se depună candidaturile pentru alegerile parțiale din 27 iunie.

Numai că, decât să prefere o competiție corectă și în limitele legale, unii candidați înțeleg să se folosească de orice mijloace pentru a-și spori, probabil cred ei, șansele la acest scrutin.

Candidatul independent Eugen Cismăneanțu, care nu mai este, de astă dată pe lista niciunuia dintre cele trei partide pe la care s-a perindat (PD-L, PNL, PMP) nu prea stă deloc confortabil în sondajele de opinie, lucru care era de bănuit după ce, la alegerile din septembrie 2020, a pierdut madatul de primar în fața lui Emanuel Dănilă.

Probabil speriat de cifrele din sondaje, se pare că la instituția de asistență socială a sa au început să se împartă pachete către locuitorii orașului, la poarta acesteia făcându-se efectiv coadă!

Numai să nu cumva, chiar și cu asemenea practici, să nu piardă și de data asta…

UPDATE

Candidatul Eugen Cismăneanțu a transmis următorul drept la replică:

„Către redacția ȘTIRI DIN BANAT,

În atenția domnului Cristian Franț

 

Prin prezenta, vă solicităm dreptul la replică la articolul publicat în data de 05.06.2021, sub titlul „La „Triumful Inimii” campania electorală a început deja?”

Prin materialul pe care tocmai l-ați publicat, nu faceți altceva decât să denigrați o instituție cu scop umanitar, care a fost înființată în anul 2003 și de-a lungul timpului a desfășurat numeroase activități umanitare, prin care, cetățeni ai orașului Bocșa, unități de învățământ, instituții de sănătate publică, asociații și fundații, au fost sprijinite.

În ceea ce privește campania electorală, cu respect vă informez că nu sunt nici „speriat de cifrele din sondaje” și nici nu am intenția de a nu respecta legea. Candidatura mea la Primăria Orașului Bocșa ca independent este o decizie pe care am luat-o cu scopul de a ajuta orașul și implicit Instituția Primarului în activitatea ce urmează după alegerile din data de 27 iunie. Spun asta deoarece mandatele de consilieri locali alocate de cetățeni nu dau posibilitatea niciunui partid politic să întrunească o majoritate fără alianțe și negocieri politice în urma cărora s-a demonstrat că orașul nostru a avut numai de pierdut.Acesta este motivul pentru care candidez INDEPENDENT. 

Înțeleg manipularea pe care doriți să o exercitați prin acest material (asta probabil după vizita de ieri de la Bocșa Montană). Eu nu mă bazez pe sondaje, ci mă bazez pe cetățenii orașului Bocșa, pe oamenii de bună credință care cunosc nevoile orașului,  și vor înțelege să susțină continuarea proiectelor pe care le-am început, dezvoltarea orașului din punct de vedere economic, revigorarea sportului în oraș, modernizarea instituțiilor de învățământ, reabilitarea trotuarelor și a spațiilor verzi, finalizarea lucrărilor de canalizare, și multe alte proiecte pe care îmi doresc să le implementez.

În încheiere, m-aș bucura dacă condeiul dumneavoastră, înainte de a se așeza pe coala albă v-ar solicita să respectați deontologia jurnalistică, aceea de a vă informa din surse demne de încredere. Sper că nu cer prea mult…

Cu stimă, 

Eugen Cismăneanțu”

Leave a reply