Marți, 01.06.2021, de Ziua Internațională a copilului, în comuna Berzovia a avut loc un eveniment inedit dedicat copiilor, organizat de Liceul Tehnologic Berzovia și Asociația Sportivă Școlară „Star” Berzovia   în parteneriat cu SC ProiectMetal SRL Berzovia, Primăria Comunei Berzovia, Consiliul Local Berzovia,evenimentul desfășurat a început la ora 10:00 cu participarea preșcolarilor și elevilor Liceului Tehnologic Berzovia și ai structurilor sale: Gradinița PN Berzovia, Gradinița PN Gherteniș, Școala Primară Gherteniș, Gradinița PN Fizeș și Scoala Gimnazială Fizeș, indrumați și coordonați de cadrele didactice de la fiecare structură. Evenimentul a fost o sărbătoare şi  s-a desfășurat sub forma unor ateliere  de creaţie dar și un concurs între elevii ciclului primar, gimnazial și liceal. Probele de concurs au constat în:

  • proba Exatlon – ciclul primar, ciclul gimnazial, ciclul liceal
  • proba Cros – cicul gimnazial, ciclul liceal.

Elevii de ciclul preșcolar și primar au participat la desene pe asflat, pictură pe față, ateliere de creație. Datorită vremii nefavorabile la începutul evenimenul au debutat cei mai mici dintre participanți pe coridoarele școlii, respectându-se toate condițiile impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARAS-COV2. Cu începere de la ora 11:00 organizatorii și partenerii implicați în proiect au început și concursul sportiv. Categoriile și probele la care au participat elevii sunt:

  • clasa pregătitoare – traseu exatlon – fete și băieți;
  • clasa I –  traseu exatlon – fete/băieți;
  • clasa a II a – traseu exatlon – fete/băieți;
  • clasa a III a – traseu exatlon – fete/băieți;
  • clasa a IV a  – traseu exatlon – fete/băieți;
  • clasele V-VIII – traseu exatlon și cros – fete/băieți;
  • clasele IX-XII – traseu exatlon și cros – fete și băieți.

Organizatorii Liceul Tehnologic Berzovia și Asociația Sportivă Școlară „Star” Berzovia împreună cu partenerii SC ProiectMetal SRL Berzovia, Primăria Comunei Berzovia, Consiliul Local Berzovia au oferit cadrelor didactice și tuturor elevilor  prezenți la eveniment tricouri inscripționate, preşcolarilor surprize dulci, iar elevilor de ciclul primar, gimnazial și liceal, pe lânga tricourile inscripționate, au oferit  și premii, pentru acei elevi care au dorit să participe la probele sportive compuse pentru clasele ciclului primar doar din proba de exatlon, iar pentru clasele V-XII, pe lângă proba de exatlon au avut și proba de cros. Organizatorii au ținut cont de particularitățile de vârstă a fiecărei grupă în parte pentru ambele probe sportive. Premiile pentru care elevii au concurat chiar de ziua lor au fost :bicicleta, trotinete, role, palete badminton, skateboard. La finalul zilei toți elevii, parinții, cadrele didactice și autoritățile locale ale Comunei Berzovia au fost mulțumiți de desfășurarea evenimentului.

 

Leave a reply