Proiectul “Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în Municipiul Caransebeș”, depus anul trecut de Primăria Caransebeș în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgență, a fost semnat astăzi la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Astfel, prin Autoritatea de Management pentru PO Infrastructura Mare se asigură pentru spitalul caransebeșean o finanțare în valoare de 8.147.226,60 euro (39.465.165,44 lei cu TVA) pentru îmbunătățirea capacității de îngrijire a bolnavilor în contextul actualei crize sanitare.

Pe scurt, se vor achiziționa prin proiect echipamente și aparatură medicale necesare pentru depistarea și tratarea în timp util și eficient a persoanelor infectate cu SARSCoV-2 în valoare de 7,2 milioane euro și echipamente de protecție personală de aproape 850 de mii de euro, care să conducă la un răspuns în timp util și eficient în contextul crizei COVID-19.

„40 de milioane de lei pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, constând în aparatură ultraperformantă în lupta anticovid! Felicitări întregii echipe din primărie și medicilor implicați! Cel mai mare proiect pe fonduri europene al municipiului Caransebeș”, a precizat primarul Felix Borcean.

Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Leave a reply