Crescută și născută în satul Drăgsinești, comuna Fârdea, județul Timiș, Maria Rovena Violeta Murari, în vârstă de 34 de ani, a urmat clasele I-IV în satul natal și clasele V-XII la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, pentru care a fost nevoită sa facă naveta timp de 8 ani de zile. În anul 2009 a absolvit Facultatea de Contabilitate și Infromatică de Gestiune a Universității de Vest din Timișoara, iar în anul 2019 un masterat al aceleiași Universități, secția Economie Europeană și Politici Aplicate.

A studiat până în anul 2020, an în care și-a obținut și licența, în drept, la Facultatea de Drept și Știinte Administrative, a Universității de Vest din Timișoara. Un rol important în dezvoltarea și educația sa l-a reprezentat mama acesteia, Maria, pe care o și numește „sprijin necondiționat și umărul său de stâncă”.

Este o persoană credincioasă care participă săptămânal la liturghie, iar tatăl său, Cornel (decedat), a fost cel care și-a lăsat “amprenta” asupra acestui fapt. El a fost cel care a construit scările bisericii din satul Drăgsinești, marcând, în acest fel, moștenirea spirtuală lăsată în sufletul tinerei primărițe.

Lucreză de la vârsta de 19 ani cu carte de muncă, dar cea mai vastă și importantă experiență profesională este cea pe care a dobândit-o începând cu anul 2012 în cardul Primăriei comunei Fârdea, în administrația locală. Aici a lucrat până a fi primar pe două posturi: inspector fiscal și agent agricol.

Iubește oamenii și locurile natale, iar în urma alegerii în funcția de primar al comunei Fârdea, pe mandatul dintre anii 2020-2024,  își dorește să pună în prim plan educația deoarece consideră că acesta este piatra de fundament a fiecărui tânăr.

Își dorește pentru profesorii și elevii comunei Fârdea transport şcolar gratuit, dar și burse de merit pentru cei ce învață la Şcoala Gimnazială Fârdea, în funcţie de rezultatele obţinute și, se pare că acest ultim obiectiv a început a fi deja realizabil, întrucât elevii cu medii peste 9,50 primesc burse de peste 200 de lei. Tot în programul electoral dorește să includă table smart, tablete şi condiţiile IT necesare unei bune desfăşurări a procesului educaţional, iar în cursul acestei săptămâni se va primi un număr de 7 minibiblioteci, fizic, mai exact, 7 dulapuri, cât și o parte din cărțile necesare pentru umplerea acestora.

Legat de infrastructură, accesul la proprietăţi va fi ușurat, se vor face şanţuri, podeţe, drumuri pietruite către cimitire, care, ulterior, vor fi asfaltate, dar și străzi curăţate și îngrijite, exact aşa cum trebuie să fie o comună europeană.

Se pare că, multe dintre planurile de la nivelul administrației, au început, ușor, ușor să fie realizate. Astfel, numeroase căsătorii au fost încheiate cu credință, sinceritate și încredere! De asemenea primăria a demarat un proiect prin care s-au efectuat măsurători de teren, cadastru general. Nu au fost ignorate nici micile activități gospodărești: curățenie în spațiile publice și au fost construite podețe, iar în sezonul rece s-a asigurat prezența echipajelor de deszăpezire. În perioada următoare vor fi demarate proiectele necesare pentru obținerea de fonduri europene privind promovarea turismului în Fârdea, dar și cele de agrement ale lacului Surduc. Totodată, amenajamentul pastoral se află, în prezent, în lucru, iar deținătorii de animale vor primi pășunea până la data de 31 mai. Contractul pentru realizarea Planului Urbanistic General a fost reînnoit și tot despre PUG, termenul de finalizare este unul de aproximativ doi ani.

 

 

 

Leave a reply