Ieri, 27 martie 2021, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPCR) București-Ilfov a continuat verificările la cele mai cunoscute terase din București, realizând astfel alte 23 de acțiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentație publică în zonele Decebal, Unirii, Dorobanți și Floreasca.

Printre abaterile constatate, comisarii au descoperit materii prime cu data limită de consum depășită, produse cu mucegai, ulei excesiv de ars, schimbarea stării termice inițiale a produselor, ustensile neigienizate cu aspect înnegrit și nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare a alimentelor.

În urma verificărilor efectuate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, 6 avertismente și 23 de amenzi, în valoare de 135.000 de lei.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare care au presuspus oprirea definitivă de la comercializare a 395 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 13.000 de lei precum și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru unul dintre operatorii economici controlați.

Leave a reply