După ce Curtea de Apel București a anulat ordinul prin care şeful DSU, Raed Arafat, a prelungit restricţiile la Timişoara în perioada 22- 24 martie, după ce CJSU Timiș a votat împotriva carantinării orașului, președintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a reacționat susținând faptul că timişorenii aşteaptă scuze.

Din nefericire pentru locuitorii municipiului Timișoara,  decizia Curţii vine prea târziu pentru a mai produce efecte, întrucât au trecut deja cele 72 de ore de prelungire impuse de secretarul de stat Raed Arafat.

“Instanța a confirmat ceea ce am semnalat din primele momente: a fost o intervenție abuzivă și nejustificată. Dar, înainte de toate, a fost un precedent periculos și o intimidare a membrilor CJSU.Din păcate observ tot mai multe erori de judecată în ultima perioadă la cei în mâinile cărora stau viețile cetățenilor. Timișorenii așteaptă și merită scuzele lui Raed Arafat și a celor care i-au susținut la nivel local decizia nedreaptă și ilegală.” – a transmis Alin Nica printr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

În ciuda acestor evenimente, liderul, îndeamnă, în continuare, cetăţenii să respecte atât regulile de distanţare cât și pe cele sanitare. “Vă încurajez să respectați cu sfințenie regulile, cu speranța ca, prin efortul comunității, rata de infectare să scadă natural și să ieșim cât mai repede din carantină.”

Timişoara se află, în continuare, sub restricţii, după o nouă prelungire a carantinei decisă de CJSU Timiș, pentru încă o săptămână.

 

Leave a reply