Joi, 25 februarie, polițiști de la Poliția Locală Caransebeș, însoțiți de un echipaj al Biroului Judiciar de la Poliția Națională, se deplasează în cartierul Balta Sărată din Caransebeș, după ce au fost sesizați cu privire la un furt de fier vechi la uzina de apă.

La fața locului, polițiștii au găsit doi angajați ai societății SC AQUACARAS SA și au constatat că angajații efectuau lucrări de reparare ale conductelor, aceștia fiind trimiși de către directorul societății.

Cu toate acestea, primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, acuză societatea AQUACARAS de presupusul furt de fier vechi din incinta fostei uzine de apă din cartierul Balta Sărată.

Nici declarațiile reprezentanților AQUACARAS, nici raportul întocmit de polițiștii care au constatat efectuarea lucrărilor de reparare nu îl conving pe primar că nu este vorba de un furt, acesta afirmând: „Nu mă prostesc ei pe mine că nici eu nu-s copil mic să cred că ei fac nu știu ce lucrări acolo.”

În urma afirmațiilor denigratoare ale lui Felix Borcean la adresa AQUACARAS, reprezentanții societății explică faptul că, la uzina de apă, care a fost predată în anul 2005 de Primăria Caransebeș către AQUACARAS în stare de nefuncționare, au fost constatate pierderi de apă de peste 100.000 mc. Astfel, cu acordul Consiliului Județean, s-a intervenit pentru remedierea problemelor constatate, efectuându-se, periodic, în ultimele luni lucrări de blindare a conductelor pentru stoparea pierderilor de apă.

Reprezentanții AQUACARAS consideră că sesizările cu privire la furt au fost făcute de foști angajați ai societății: „Sesizările au fost făcute de persoane aflate în anturajul domnului primar, foști angajați ai AQUACARAS ce doresc discreditarea societății.”

Leave a reply