La 1852, staţiunea Băile Herculane era ”cea mai frumoasă de pe continent”… ✅ Este 2020, un an important in istorie! Haideti să dăm o mână de ajutor pentru ca orasul Băile Herculane (și altele asemenea lui, din întreaga țară) să revină la ce a fost odată… VOTUL tău, al meu și al tuturor care doresc SCHIMBAREA, CONTEAZĂ! Acum, mai mult ca nicodata.
??? Votează Partidul Ecologist Român !
?? Modificarea LEGII FALIMENTULUI ȘI A INSOLVENȚEI = un obiectiv important pe care Presedintele PER Caraș-Severin, PAUL VALENTIN ARMAȘU, candidat pentru CAMERA DEPUTATILOR A îl va sustine în PARLAMENTULUI ROMÂNIEI
?? Pentru beneficiul cetățeanului, pentru un turism sănătos, pentru o #RomânieSănătoasă !
? „Pe latura răsăriteană a Pieţei Hercules se află, în paragină, Pavilionul 3 (Hotelul Apollo), construit în 1824. În urma vizitelor la Herculane ale viitorului împărat Iosif II din anii 1768 şi 1773, s-a ridicat în acel loc un han cameral etajat, cu camere separate, şemineu şi bucătării, cu un şopron pentru căruţe şi grajd pentru 16-20 de cai. În 1788 turcii au distrus toate clădirile din Băi. În 1794 împăratul Francisc I a dat ordinul refacerii clădirilor băilor distruse, proces care a durat nouă ani. În 1817 clădirea hanului i-a găzduit pe împăratul Francisc I şi pe soţia sa, împărăteasa Carolina. În cinstea lor, hotelul a primit numele „Francisc”, iar baia de alături numele „Carolina”. Pe coridor, lângă intrarea în Baia Carolina, s-a montat o placă în amintirea înalţilor oaspeţi. O altă placă, montată în faţa Hotelului Francisc, aminteşte vizita împăratului Franz Iosif din 1852, care a inspectat lucrările efectuate în prima jumătate a secolului al XIX-lea şi care, mulţumit de cele văzute, a apreciat că staţiunea Băile Herculane este cea mai frumoasă de pe continent.”?
Sursa text: Istoria banatului – blog (https://istoriabanatului.wordpress.com/…/istoria…/)
Foto: Infotravelromania.ro

Publicitate Electorala

Leave a reply