Home / Banat / Liceul Tehnologic Berzovia si Alegeri Sanatoase!

Liceul Tehnologic Berzovia si Alegeri Sanatoase!

Kaufland România în parteneriat cu Salvaţi Copiii România desfăşoară în perioada 2018-2021 un proiect de educare şi promovare a unui stil de viaţă sănătos pentru copii şi adolescenţi. Proiectul se desfăşoară la nivel naţional, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, în peste 50 de localităţi, în Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Suceava, Timiş, Vaslui. Scopul acestui proiect este dezvoltarea unei culturi şcolare de promovare a sănătăţii copilului şi adolescentului, fizică şi emoţională, precum şi de protecţie a acestuia împotriva oricărui comportament violent prin sesiuni de informare, destinate copiilor din toate ciclurile de şcolaritate, implementate de voluntari, cadre didactice şi cadre medicale şcolare. Programul este compus din patru module care abordează teme specifice:

  • nutriţie şi exerciţiu fizic;
  • dezvoltarea abilităţilor emoţionale şi prevenirea şi combaterea bullying-ului în şcoli;
  • educaţie sexuală;
  • prevenirea comportamentelor de consum a substanţelor periculoase.

Una dintre instituţiile de învăţământ partenere cu Salvaţi Copiii România – filiala CARAŞ-SEVERIN din cadrul acestui proiect este şi  Liceul Tehnologic Berzovia. Persoanele de contact din cadrul acestui parteneriat sunt Doamna Demenenco Daniela, voluntar Salvaţi Copiii România – filiala CARAŞ-SEVERIN şi Doamna Drăgoi Stela Maria, profesor pentru învăţământul primar și preșcolar la Liceul Tehnologic Berzovia.

Una din activităţile efectuate de clasa pregătitoare de la Liceul Tehnologic Berzovia, coordonată de Doamna profesor pentru învăţământul primar si prescolar Drăgoi Stela Maria s-a intitulat Cum exprimăm ce simţim, şi a făcut parte din modulul dezvoltarea abilităţilor emoţionale şi prevenirea şi combaterea bullying-ului în şcoli.

Suntem parteneri cu Salvaţi Copiii România – filiala Caraş-Severin încă din anul şcolar 2018-2019, de la implementarea proiectului. Elevii şcolii noastre participă cu interes la activităţile din cadrul proiectului. – ne-a declarat Drăgoi Stela-Maria, profesor pentru învăţământul primar și preșcolar la Liceul Tehnologic Berzovia.

 

About Bosioc Ionuț Bogdan

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns