Home / Banat / Percheziţii la Timişoara, într-un dosar de înşelăciune. Prejudiciul estimat este de circa 60 milioane de euro

Percheziţii la Timişoara, într-un dosar de înşelăciune. Prejudiciul estimat este de circa 60 milioane de euro

Mai multe percheziţii au avut loc astăzi într-un dosar de înşelăciune care vizează un grup infracţional organizat format la AEM, una dintre cele mai importante fabrici din Timişoara, producătoare de contoare electrice. Prejudiciul este de aproximativ 60 milioane de euro.

Poliţiştii de la Crima Organizată, procurorii DIICOT şi jandarmii fac percheziţii la mai multe adrese din Timişoara, dar şi la Bucureşti. Printre cei vizaţi în anchetă se numără Olimpia Moica, fostă directoare a Fabricii AEM din Timişoara, soţul acesteia şi o colaboratoare.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în perioada 2011-2017, Olimpia Moica, soţul acesteia şi executivul fabricii au fraudat firma, cu complicitatea unor angajaţi. Practic, a fost falsificată situaţia economică reală a firmei. Au fost trecute în contabilitate peste 800.000 de contoare ca fiind marfă finită pe stoc, însă acestea nu existau fizic. Mai mult, fosta directoare recompensa membrii grupului cu prime pentru performanţe economice, iar o parte din aceste sume se întorceau la familia ei, în baza unor contracte de împrumut fictiv, susţin surse din rândul anchetatorilor.

Banii pentru funcţionarea Fabricii AEM au fost creaţi prin credite, prin neplata furnizorilor, precum şi cu complicitatea unor clienţi care ar fi plătit în avans o marfă ce nu exista. Pe toată perioada derulării fraudei au fost menţinute aparenţele unei companii profitabile şi a unui important şi respectabil contribuabil, astfel că obligaţiile financiare către stat au fost achitate sistematic.

sursa: News.ro

foto: Dronestagram

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns