Arhivă

Din 14 octombrie, masca pe figură! Purtatul măştii devine o obligaţie şi în Caraş-Severin

În urma analizării situaţiei epidemiologice existente, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 13.10.2020, a hotărât următoarele:

Hotărârea nr. 32/13.10.2020

Art.1. (1) Începând cu data de 14.10.2020, pe toată perioada stării de alertă, pe teritoriul județului Caraş-Severin, se instituie obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii, cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare), în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spațiile publice deschise. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

(2) Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense sau alte activităţi, reglementate de prevederi legale în vigoare.

Art.2. Se instituie în sarcina administratorilor/proprietarilor de spații publice deschise, afișarea la loc vizibil a informațiilor privind obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii, cu orice materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare) în aceste spații.

Art.3. (1) Se instituie în sarcina autorităților și instituțiilor competente aplicarea măsurilor necesare pentru intensificarea acțiunilor de control în toate spațiile publice deschise.

(2) Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmări de către structurile Ministerului Afacerilor Interne împreună cu alte instituţii cu atribuţii de control (Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, etc), conform competențelor legale.

(3) Nerespectarea măsurilor mai sus menţionate se sancţionează cu amendă contravenţională, potrivit legii.

Art.4. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin va modifica prezenta Hotărâre în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul judeţului Caraş-Severin.

Art.5. Prezenta hotărâre intră în vigoare începând cu data de 14.10.2020 şi se va publica pe site-urile Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Judeţului Caraş-Severin.

De asemenea, s-a luat decizia trecerii la scenariul roşu (cursuri exclusiv online) pentru toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Reșița, pentru o perioadă de 14 zile (14.10-27.10.2020), din cauza ratei incidenței cumulate la data de 13.10.2020. Şcolile din municipiul Caransebeş vor funcţiona după scenariul galben, iar în cazul celorlalte unităţi de învăţământ cărăşene scenariile variază în funcţie de rata de incidență/localitate.

Deciziile luate de autorităţile cărăşene vin pe fondul evoluţiei nefavorabile a pandemiei de coronavirus. În acelaşi context, la nivel naţional s-a luat decizia prelungirii stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând cu data de 15 octombrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts