In această perioadă a pandemiei COVID-19,Freedom House România, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreunăși EURACTIV.ro, lansează concursul No hate – Redactarea inclusivă a articolelor despre romi în cadrul proiectului cu același nume.

Proiectul este finanțat prin Programul Active Citizens Fund Romania, parte a granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

Acest concurs este adresat tuturor jurnaliștilor și ziariștilor din presa scrisă, radio și TV din România și conține trei webinarii care constă în redactarea de articole despre comunitatea romă.

La finalul desfășurării concursului  , Freedom House România va selecta zece jurnaliști ale căror proiecte editoriale individuale vor fi finanțate cu câte 200 de euro.

Webinariile vor aborda tematica istoria comunității rome în România, caracteristicile socio-demografice ale romilor și practicile de redactare inclusivă privind comunitatea romă.

Ziariștii interesați se pot înscrie până la data de la 11 octombrie (inclusiv), la adresa de e-mail office@freedomhouse.ro prin trimiterea unui CV și a unui articol scris sau a unei idei de reportaj pe care doresc să o elaboreze despre comunitatea romă, cu menționarea explicită în subiectul e-mail-ului Înscriere [prenume] [nume] No Hate.

Persoană de contact

Stefan Josan, Project Coordinator Freedom House România;
tel: 0755.593.177
email: stefan.josan[at]freedomhouse.ro.

Leave a reply