Etapa a 6-a a Ligii secunde a adus astăzi în Valea Domanului formaţia Unirea Slobozia, considerată de mulţi o victimă sigură în faţa unei echipe reşiţene neînvinse de trei etape. După două victorii în deplasare, rosso-nerii sperau să ofere fanilor şi un prim succes pe teren propriu – dar zicala cu socoteala de acasă s-a adeverit, din păcate, încă o dată. Unirea Slobozia a rezistat timp de 15 minute iureşului ofensiv al gazdelor, şi a deschis scorul în minutul 22, dintr-un penalty transformat de Toma. În debutul reprizei secunde, Reşiţa a avut şi ea o lovitură de pedeapsă, dar Buş n-a reuşit să-l învingă pe goalkeeperul Poiană. Acesta a fost probabil momentul psihologic care a întors definitiv jocul în favoarea  oaspeţilor. Reşiţenii s-au stins, iar Unirea a mai marcat de două ori, prin Moldovan (55) şi Lazăr (65). CSM Reşiţa – Unirea Slobozia, scor final 0-3, după un joc care a adus prea bine aminte de coşmarul trăit de rosso-neri contra Petrolului.

„Un rezultat pe care nu îl aşteptam, după evoluţiile bune avute în ultimele meciuri, după acel joc cu Petrolul. Din păcate, fotbalul te pedepseşte atunci când nu ai atitudinea corespunzătoare. Cu toţii suntem vinovaţi, în frunte cu mine. Jocul are o oarecare istorie, au fost câteva momente importante. Am început bine, am avut situaţii de gol şi o dominare care s-a concretizat prin mule faze fixe. Din păcate, la prima incursiune a lor în careu a fost acel penalty. În primele 7-8 minute ale reprizei a doua am avut şi noi penalty, apoi acea ratare uriaşă la centrarea lui Dat, când şi Ene, şi Astafei au trecut pe lângă minge. Echipa a căzut odată cu primirea celui de-al doilea gol, şi de acolo s-a rupt totul. A fost o alergare în gol, Slobozia cu siguranţă şi-a dorit mult să câştige acest joc, iar noi n-am avut atitudinea pe care trebuia s-o avem. Ar fi trebuit să intrăm mult mai hotărâţi şi să tranşăm jocul atunci când am avut situaţiile. Mergem înainte, din păcate avem probleme de efectiv, şi din cauza acestui COVID, dar cred că este o situaţie prin care trec toate echipele. Astăzi a fost rândul nostru să ne lipsească trei titulari, este vorba despre Lungu, Dumitraş şi Boboc, dar  asta nu scuză cu nimic faptul că am pierdut, pentru că de asta sunt şi ceilalţi în lot, să intre şi să facă treabă atunci când li se dă şansa să prindă echipa. Jocul de astăzi a semănat la început cu meciul contra Petrolului, dar nu se compară cele două echipe. Slobozia a stat la cutie, a încercat să joace pe contraatac, cel puţin prima repriză, şi, din păcate, le-a reuşit. Până la pauză, nu ştiu dacă au intrat de trei ori în careul nostru. A doua repriză am schimbat sistemul, a intrat Astafei al doilea atacant, din 4-3-3 am schimbat în 4-2-3-1 şi se părea că lucrurile merg spre bine, odată cu obţinerea acelui penalty. Puteam să egalăm, iar de acolo jocul se putea schimba, cred că a fost un moment important. Deşi avem destui jucători cu experienţă, se pare că nu suntem în stare să trecem peste momentele negative”, a spus după meci Alexandru Pelici.

Pentru CSM Reşiţa urmează un joc foarte dificil în competiţia de Cupă. Miercuri, 7 octombrie, rosso-nerii vor înfrunta la Severin formaţia FCU Craiova 1948, într-un joc din turul trei al Cupei României, iar sâmbăta următoare rosso-nerii vor juca iar în campionat, pe terenul formaţiei Metaloglobus Bucureşti.

Leave a reply