Fără puncte după trei etape în care au avut numai necazuri, fetele din Banat au vrut şi au reuşit să demonstreze că Liga I nu e totuşi o pălărie prea mare pentru ele. Pe terenul sintetic din Valea Domanului, nou-promovata ACS Banat Girls a primit astăzi replica formaţiei ACS Fotbal Feminin Baia Mare, grupare care a avut şi ea un start modest în actualul sezon. Meciul a fost unul echilibrat, cu ocazii ceva mai mari la poarta reşiţeană, dar şansa a fost astăzi de partea bănăţencelor. ACS Banat Girls a deschis scorul în minutul 39, dintr-un penalty obţinut de Rita Panova şi transformat de Nicoleta Lazăr. În partea a doua a întâlnirii, băimărencele au căutat egalarea, dar de marcat au marcat tot fetele din Banat: în minutul 75, Panova a înscris golul doi, iar şase minute mai târziu junioara Rebeca Ursachi a semnat cea de-a treia reuşită a gazdelor. Golul de onoare al formaţiei oaspete a căzut în minutul 90+2, dintr-o lovitură liberă perfect executată de Diana Pop. ACS Banat Girls Reşiţa – ACS Fotbal feminin Baia Mare, scor final 3-1, şi fetele din Banat îşi trec în cont prima victorie în Liga I!

„Este o zi istorică pentru clubul nostru, prima noastră victorie în Liga I. Sunt extrem de fericit, cred că a venit norocul şi la noi. Fetele şi-au dorit foarte mult, au luptat până în ultima secundă, şi nu pot decât să le mulţumesc din suflet pentru asta. Felicit şi oaspetele, deoarece au făcut un joc foarte bun, a avut multe ocazii, doar că, din păcate pentru ele, au avut în faţă doi portari în zi mare, care au avut nişte intervenţii incredibile. Am riscat de la început, pentru că simţeam că putem să scoatem trei puncte astăzi. Din acest motiv, am folosit-o ca atacant pe Rita Panova, care este portăriţa noastră, dar are şi calităţi ofensive. După cum aţi văzut, ea a pus umărul la toate cele trei faze. La prima fază a obţinut penalty, la cea de-a doua a dat un gol superb cu capul, iar la a treia fază a dat pasa de gol. Ce pot să spun, e extraordinară, dacă aş putea, aş clona-o pe fata aceasta. Sper din suflet să ne revină pofta şi dorinţa de a juca tot mai bine, de la joc la joc. Sunt foarte mulţumit de jocul fetelor, sunt mult prea fericit şi nu pot să reacţionez altfel”, a declarat antrenorul Daniel Amariei.

De cealaltă parte, antrenorul băimărean Liviu Ivasuc s-a declarat dezamăgit de rezultat.

„Din punctul meu de vedere, echipa gazdă a meritat victoria, pentru că a muncit, a luptat pentru ea. Noi am construit din minutul unu până în ultimul minut, dar astăzi mingea n-a vrut să intre în poartă. Am ratat din orice poziţie, din minutul doi, când am avut prima ocazie, până în minutul 92, când s-a terminat meciul. Nu mai e nimic de zis. Pentru mine a fost ultimul meci în Liga I la această echipă, îmi voi depune demisia luni dimineaţă”, a spus la final antrenorul Liviu Ivasuc.

Liga I de fotbal feminin programează miercurea viitoare o etapă intermediară, rundă care trimite formaţia Banat Girls tocmai la malul mării. În etapa cu numărul cinci, reşiţencele vor lupta pentru puncte pe terenul formaţiei Selena Constanţa, o altă echipă aflată în partea inferioară a clasamentului.

Leave a reply