Home / Banat / Vârstnicii sunt sărbatoriți , nu uitați

Vârstnicii sunt sărbatoriți , nu uitați

Sunt 1,764 milioane lei pentru finanțarea activităților ocazionate de sărbătorirea în România a Zilei Internaționale a Vârstnicilor, în 1 octombrie.

Banii sunt din bugetul public și se vor cheltui exclusiv pentru finanțarea activităților ocazionate de sărbătorirea în România a Zilei Internaționale a Vârstnicilor. Aceștia pot fi utilizați pentru acoperirea următoarelor tipuri de cheltuielile ce pot fi efectuate de organizațiile reprezentative ale pensionarilor:

  1. a) ajutoare materiale pentru persoanele vârstnice, membre ale organizațiilor de pensionari, aflate în situații de dificultate, care se vor acorda în proporție de cel puțin 90% din sumele repartizate;
  2. b) cheltuieli pentru organizarea de excursii şi activități cultural-artistice;
  3. c) cheltuieli pentru organizarea de mese rotunde, conferințe şi seminarii privind persoanele vârstnice;
  4. d) tipărirea de materiale informative;
  5. e) tipărirea şi acordarea de diplome de onoare pentru persoanele cu merite deosebite în promovarea problematicii cu care se confruntă persoanele vârstnice;
  6. f) cheltuieli pentru chiria sălilor în care se organizează adunări festive şi spectacole artistice.

Având în vedere situația epidemiologică creată la nivel mondial și implicit național de virusul Sar-Cov 2, respectiv ținând cont de categoria căreia i se adresează aceste fonduri, Ministerul Muncii și Protecției Sociale așteaptă propuneri ale organizațiilor centrale reprezentative de pensionari privind activitățile adaptate contextului actual, pe care intenționează să le desfășoare de Ziua Vârstnicului.

În paralel, Ministerul Muncii și Protecției Sociale discută cu organizațiile centrale reprezentative cu privire la criteriile folosite de acestea pentru repartizarea resurselor pe care le primesc de la Minister și le distribuie mai departe, astfel încât să se asigure un acces nedescriminatoriu  la acestea pentru toți pensionarii care au nevoie de sprijin.

 

About Daniela Tudor

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns