Home / Banat / N-au energie electrică, dar vor avea energie solară

N-au energie electrică, dar vor avea energie solară

 

Comunele Armeniș, Băuțar, Buchin, Cornereva și Sichevița (în total 192 de gospodării izolate, neracordate la rețeaua de distribuţie a energiei electrice), sunt în curs de semnare a contractelor de finanțare pentru proiectele privind instalarea de sisteme fotovoltaice.

Au fost eligibile gospodăriile situate la cel puțin 2 km față de rețeaua națională de distribuție a energiei electrice, suma totală aprobată fiind de 4,8 milioane lei.

Finanțarea proiectelor este acordată de Administrația Fondului de Mediu, iar centralizarea dosarelor a fost făcută la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin, primăriilor fiindu-le acordat tot spijinul pentru întocmirea corectă a documentațiilor.

Finanțarea nerambursabilă, acordată prin Programul privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei, inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deservește o gospodărie.

 

About Daniela Tudor

Check Also

Scapă situaţia de sub control? Pandemia a mai înregistrat azi un nedorit record: peste 6400 de cazuri noi

6481 de cazuri noi de coronavirus au fost luate în evidenţă în ultimele 24 de …

Lasă un răspuns