Home / Arad / Transport-surpriză la Nădlac. Migranţi, în loc de piese auto!

Transport-surpriză la Nădlac. Migranţi, în loc de piese auto!

Douăzeci şi cinci de cetăţeni din Siria şi Palestina care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu ajutorul unui şofer turc, ascunşi într-un TIR încărcat cu piese auto, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o misiune pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de competenţă. În urma acţiunii, în aproprierea staţiei CFR din oraşul Nădlac, a fost oprit în trafic un automarfar, condus de un cetăţean turc în vârstă de 33 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire, piese auto, pe ruta Turcia-Polonia.

Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul vamal este deteriorat, motiv pentru care au făcut un control amănunţit. Astfel, în semiremorca automarfarului, au fost descoperiţi douăzeci şi cinci de cetăţeni străini, care au fost duşi la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din douăzeci şi patru de cetăţeni sirieni şi un palestinian, dintre care şase minori, o femeie şi optsprezece bărbaţi. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani, iar minorii între 4 şi 16 de ani, şi au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii depistaţi ascunşi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

sursa: News.ro

foto: Politia de frontiera

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

Scapă situaţia de sub control? Pandemia a mai înregistrat azi un nedorit record: peste 6400 de cazuri noi

6481 de cazuri noi de coronavirus au fost luate în evidenţă în ultimele 24 de …

Lasă un răspuns