Home / Banat / CSM Reşiţa şi Poli Timişoara, egale în Valea Domanului. Alex Pelici: „A câştigat Banatul!”

CSM Reşiţa şi Poli Timişoara, egale în Valea Domanului. Alex Pelici: „A câştigat Banatul!”

Cele mai frumoase sunt derbiurile locale, iar atunci când confruntarea de pe gazon e dublată de duelul galeriilor, fotbalul devine un adevărat spectacol! Aşa au stat lucrurile astăzi în Valea Domanului, acolo unde CSM Reşiţa şi Politehnica Timişoara s-au înfruntat în primul derby bănăţean al sezonului. Pentru a fi alături de favoriţi, suporterii rosso-neri şi cei alb-violeţi au înfruntat restricţiile şi s-au grupat la înălţime, în marginea pădurii din spatele tribunei a doua. De acolo au venit încurajări frenetice, iar atmosfera a dat un imbold suplimentar protagoniştilor din teren. Confruntarea sportivă a fost una echilibrată, cu ocazii mai mari la poarta reşiţeană în prima repriză, dar fără modificări pe tabela de scor. Cele mai spectaculoase momente ale jocului s-au consemnat la mijlocul reprizei secunde: în minutul 69, timişoreanul Alex Munteanu a sutat violent în vinclul porţii reşiţene, de unde mingea a revenit în teren, iar un minut mai târziu, lovitura de cap a lui Cătălin Bagherea a trimis mingea, din careul mic, în bara porţii alb-violeţilor. Partida s-a încheiat la egalitate, 0-0,  rezultat care reflectă raportul de forţe din teren.

„Vreau să încep prin a mulţumi ambelor galerii. Ăsta este fotbalul, spectacolul sportiv e pentru suporteri, să poată veni la stadion, să-şi încurajeze echipa, şi într-o asemenea atmosferă poate ieşi un joc frumos. Cred că a fost un joc frumos, disputat, cu ocazii de ambele părţi. Rezultatul final pare echitabil, au fost bare de o parte şi de alta, ocazii la ambele porţi, asta este. Mergem înainte, sunt multe curiozităţi la meciul acesta, dar la sfârşit putem spune că a câştigat Banatul, prin acest joc şi prin atmosfera creată de suporteri. Felicit pentru fair-play ambele galerii. În plan personal, vreau să dedic acest punct memoriei mamei mele, care, dacă ar fi trăit, ar fi împlinit ieri 68 de ani. Despre joc, pot spune că am început bine, ne-am creat şi noi ocazii. Ştiam că întâlnim o echipă care are doi atacanţi foarte valoroşi, poate printre cei mai în formă atacanţi din seria noastră, ştiam că este o echipă reactivă, care valorifică bine spaţiile şi va încerca să trimită mingi în spatele liniei noastre de fund. În multe momente am reuşit să contracarăm, dar au avut şi ei şansele lor, când au scăpat şi au fost aproape de gol. Felicit oaspeţii şi pe Tavi Benga pentru începutul bun de campionat. Noi luăm fiecare meci în parte şi încercăm să scoatem maximum din fiecare joc. Încă nu avem omogenitatea lor, ei au păstrat un nucleu de bază la care s-au adăugat doi-trei jucători, pe când la noi au fost mai multe schimbări”, a declarat după meci antrenorul Reşiţei, Alexandru Pelici.

„Un rezultat de egalitate de care mă declar puţin nemulţumit, pentru că am venit să câştigăm la Reşiţa. S-a văzut acest lucru şi din abordarea noastră, am încercat să jucăm ofensiv şi, din punctul meu de vedere, am controlat jocul în cea mai mare parte a timpului. În prima repriză am avut nişte situaţii foarte mari de a marca, în partea a doua au fost mai puţine, dar puteam închide jocul în prima repriză, pentru că am avut 4-5 ocazii imense. Puteam să câştigăm astăzi la Reşiţa. Felicit şi echipa reşiţeană, mai ales pe prietenul meu Alex Pelici, şi le urez succes în continuare. Noi sperăm să adunăm puncte în continuare şi să ne menţinem în fruntea clasamentului. Indiferent dacă vom juca acasă sau în deplasare, vom aborda partidele la victorie ca să-i mulţumim pe suporterii noştri, care sunt fantastici. După cum aţi văzut, ne însoţesc peste tot, chiar dacă nu pot fi pe stadion, şi asta contează foarte mult pentru noi”, a spus la final antrenorul Politehnicii, Octavian Benga.

În celelalte meciuri disputate astăzi de la ora 11.00 s-au înregistrat rezultatele:

CS Mioveni – Metaloglobus Bucureşti  0-1

Ripensia Timişoara – Aerostar Bacău  2-0

CSM Slatina – Fotbal Comuna Recea  2-0

Concordia Chiajna – Pandurii Târgu Jiu  4-0

Farul Constanţa – Gloria Buzău  2-2

În etapa viitoare, pe 26 septembrie, CSM Reşiţa joacă la Gloria Buzău, iar Poli primeşte vizita concitadinei Ripensia.

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns