Home / Banat / Toamnă grea şi frumoasă pentru mărşăluitorii reşiţeni! Au trecut Naţionalele de 20 km, urmează cele de 35 de km!

Toamnă grea şi frumoasă pentru mărşăluitorii reşiţeni! Au trecut Naţionalele de 20 km, urmează cele de 35 de km!

Nimic nu-i poate opri pe mărşăluitorii reşiţeni din cursa pentru medalii! Sportivii de la CS Universitatea şi CS Municipal Reşiţa au trecut peste toate neajunsurile din perioada pandemiei, s-au antrenat acasă, în parcuri şi pe şosele, iar la prima competiţie a toamnei au demonstrat clar că formează elita marşului românesc. Cele 12 medalii cucerite la Campionatele naţionale de 20 km de la Bucureşti conferă reşiţenilor un moral excelent înaintea următoarei competiţii majore: Campionatul Naţional de 35 de km marş băieţi şi 10 km marş fete, care va avea loc la 1 noiembrie, tot în capitală. Evident, Reşiţa va viza din nou locurile de pe podium, spune Octavian Măzăran, coordonatorul şcolii reşiţene de marş.

„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute de mărşăluitorii nostri, sportivi legitimaţi la CS Universitatea şi CS Municipal Reşiţa. Am cucerit 12 medalii, cinci de aur, cinci de argint şi două de bronz. Opt dintre ele au fost luate la seniori şi patru la categoria tineret. Felicit toţi sportivii şi antrenorii care au contribuit la obţinerea acestor rezultate. Pentru noi urmează acum o foarte scurtă vacanţă, 3-4 zile în care se vor efectua doar antrenamente de revenire, după care ne vom continua pregătirea pentru următorul concurs: Campionatul Naţional de 35 de km marş băieţi şi 10 km marş fete, seniori şi tineret, eveniment sportiv care va avea loc pe 1 noiembrie la Bucureşti. Pregătirea va avea loc atât la Slănic Moldova, cât şi în localitatea Buziaş, şi sperăm că vom cuceri cât mai multe medalii şi la concursul din noiembrie. În acelaşi timp, aşteptăm cu nerăbdare calendarul sportiv internaţional, pentru a putea reveni în competiţiile internaţionale care ne pot duce la Jocurile Olimpice programate anul viitor la Tokyo”, a declarat Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa.

Narcis Mihaila şi Marius Cocioran, sportivii de top de care se leagă speranţele olimpice ale şcolii reşiţene de marş, sunt bucuroşi de startul cu dreptul şi optimişti înaintea următoarelor competiţii de anvergură.

„Pot spune că sunt fericit de ceea ce am realizat la Naţionalele de 20 km de la Bucureşti. În primul rând, mă bucur că, după luni bune de pauză, s-a dat şi la noi drumul la competiţii. Anul acesta cursa a fost diferită, am concurat pe stadion, am avut şi mici probleme, nefiind obişnuiţi să mergem pe tartan. Această suprafaţă te încetineşte un pic, motiv pentru care am şi mers cu vreo două minute sub ceea ce mă aşteptam, dar pe total sunt foarte mulţumit că mi-am apărat titlul naţional. Aşteptăm acum următorul concurs, cel de 35 de km din luna noiembrie, iar din decembrie sperăm să înceapă concursurile internaţionale care ne-ar permite să realizăm punctajele pentru Olimpiada de la Tokyo”, a spus proaspătul campion naţional Narcis Mihăilă.

„Despre Campionatul Naţional de 20 km pot spune că am aflat târziu, în ultimele zile, că se va ţine pe stadion. Pentru noi a fost mai dificil, având în vedere că ne-am antrenat pe şosea, în timp ce alţi mărşăluitori, din alte oraşe, au avut şi posibilitatea de a se pregăti pe pista de stadion. Totuşi, e foarte bine că s-a ţinut, iar eu personal sunt mulţumit de ceea ce am realizat şi de cum m-am simţit în cursă. Am devenit vicecampion de seniori la 20 km, sunt încrezător şi mă simt bine. Aştept acum campionatul de 35 km, care sper să se ţină pe şosea. Este o competiţie cu care nu suntem obişnuiţi. Eu de când fac marş, nu am auzit de o cursă pe această distanţă. Este un concurs inedit, dar şi binevenit, pentru că reprezintă cumva o trecere către proba de 50 de km, în care noi sperăm să realizăm ulterior baremul pentru Jocurile Olimpice”, a declarat multiplul campion Marius Cocioran, cel mai experimentat mărşăluitor al Reşiţei.

Mulţumit de primul bilanţ al toamnei se arată şi antrenorul George Ardeleanu:

„Competiţia de 20 km s-a ţinut anul acesta pe stadion şi s-a transformat, din Campionatul Naţional de 20 km, în Campionatul Naţional de 20.000 m. Aşa este catalogată oficial proba la pistă. Una e să concurezi pe un traseu de 1000-2000 m, şi cu totul altceva să te învârţi de 50 de ori pe o pistă de 400 m. Cred că sunt mai mult de 40 de ani de când în România nu s-a mai ţinut pe pistă o competiţie de marş pe această distanţă. Felicit din toată inima sportivii pentru dăruirea cu care au concurat şi au trecut peste toate greutăţile. Elevul meu, Ionuţ Pleşu, a trecut cu bine peste o perioadă plină de emoţii, a avut şi bacalaureatul anul acesta. Consider că a avut o evoluţie frumoasă, cu atât mai mult cu cât acesta este şi ultimul an al său la categoria tineret. Aştept de la Ionuţ un rezultat bun şi la Campionatul Naţional de 35 de km, care va avea loc la începutul lunii noiembrie. Evoluţii bune, concretizate prin medalii, au avut şi fetele pe care le pregătesc, este vorba despre Loredana Cocoş, Mihaela Puşcaşu şi Lăcrămioara Căruceriu. Loredana a cucerit bronzul la tineret, Mihaela şi-a adjudecat bronzul la senioare, iar împreună, cele trei sportive au format echipa feminină medaliată cu argint.”

Reprezentant al generaţiei care vine puternic din urmă în marşul reşiţean, Ionut Pleşu se poate mândri cu titlul naţional la tineret, succes care îl face să privească încrezător spre viitor:

„La Naţionalele de 20 km am simţit diferenţa dintre asfaltul cu care eram obişnuiţi şi pista de atletism, dar a fost cât de cât OK. Nu am mers foarte bine ca timp, dar sunt mulţumit de bilanţul de medalii. Am devenit campion naţional la tineret. De asemenea, cu echipa am luat aur la tineret şi argint la seniori. Fizic, m-am simţit destul de bine, dar pot spune că monotonia parcurgerii acestor ture de stadion a reprezentat o problemă. Sper să reuşesc un timp bun şi la Naţionalele de 35 km şi, de ce nu, să particip anul acesta şi la o cursă afară, unde să încerc să realizez un record naţional de tineret pe 50 km.”

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns