Aşteptat cu emoţii şi speranţe, debutul în Liga I de fotbal feminin n-a fost unul plăcut pentru ACS Banat Girls. Pe terenul sintetic din Valea Domanului, formaţia reşiţeană a primit astăzi replica puternicei formaţii Fortuna Becicherecu Mic, una dintre principalele pretendente la titlu. Rămasă fără cinci jucătoare după testele COVID din această săptămână, echipa reşiţeană s-a străduit să dea o replică onorabilă Fortunei, care a controlat jocul de la un capăt la altul, dar a reuşit desprinderea decisivă abia în ultimele 20 de minute. Scorul a fost deschis în minutul 10 chiar de bocşeanca Laura Rus, noua jucătoare a Fortunei, care a stat tot meciul ca un ghimpe în coasta apărării reşiţene. Deşi au ieşit rar şi timid  pe contraatac, jucătoarele echipei ACS Banat Girls s-au apărat ordonat şi au reuşit să menţină diferenţa minimă pe tabelă până în minutul 70, când Colesnicenco a făcut 2-0. În ultima parte a jocului, gazdele au căzut fizic şi psihic şi au mai încasat trei goluri. Neacşu a înscris în minutul 77, Jivan a semnat golul patru în minutul 87, iar Laura Rus a făcut dubla în prelungirile partidei, stabilind scorul final: ACS Banat Girls – ACS Fortuna Becicherecu Mic  0-5.

La final, antrenorul reşiţencelor, Daniel Amariei, nu şi-a ascuns dezamăgirea:

„Am întâlnit o echipă foarte puternică, una dintre candidatele la câştigarea titlului. Fortuna a dominat tot jocul, cred că la noi s-a simţit foarte mult absenţa celor cinci fete testate pozitiv săptămâna aceasta. Mi-aş fi dorit ca la debutul în Liga I să fi reuşit un rezultat pozitiv, şi aş fi vrut ca toate fetele să fie prezente, pentru că ştiu cât de mult şi-au dorit şi au tras la antrenamente în ultimele 7 săptămâni. Ţin să-mi felicit fetele, multe au evoluat pe posturi pe care n-au mai jucat, dar nu ne-am dat bătuţi. Am intrat cu 0-1 la pauză, şi îmi pare foarte rău că în ultimele 10 minute am luat trei goluri pe fond de oboseală. Din păcate, scorul a luat amploare din acest motiv. Felicit echipa oaspete, o felicit şi pe Laura Rus pentru joc, se vede că are calitate. Dorim Fortunei mult succes în continuare”, a spus Daniel Amariei.

Fortuna a obţinut o victorie meritată, a recunoscut şi Daniel Surdu, preşedintele ACS Banat Girls, care e convins că fotbalistele reşiţene vor trece cu bine peste acest şoc.

„În primul rând, ne-au luat prin surprindere rezultatele de la testul COVID, în urma căruia am rămas fără cinci jucătoare. Trei dintre ele ar fi fost titulare la acest meci. Oboseala şi-a spus cuvântul, şi n-am mai putut face schimbări. A fost un meci deosebit de greu, contra uneia dintre cele mai puternice formaţii din fotbalul feminin românesc. Fortuna Becicherecu Mic a investit foarte mult şi se vede acest lucru. Cred că înfrângerea nu le va dărâma psihic pe fetele noastre, şi vom face tot ce putem ca să le ajutăm să treacă peste acest eşec”, a declarat Daniel Surdu.

La rândul său, antrenorul Fortunei, Sorin Brîndescu, s-a arătat mulţumit de jocul elevelor sale şi de scorul înregistrat pe tabelă:

„Pentru prima etapă de campionat, pe care am aşteptat-o foarte mult timp – ştiţi şi dvs, s-a tot schimbat data de start – pot spune că sunt mulţumit. Noi am făcut o pregătire foarte bună, şi eram nerăbdători să începem. Cred că ne-am comportat destul de bine, ştiam că întâlnim o nou-promovată foarte ambiţioasă, dar cred că am controlat jocul de la un capăt la altul, şi nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei. Am ratat totuşi foarte mult, mai trebuie să lucrăm la finalizare. Cu această ocazie, chiar felicit portarul Reşiţei, care cred că este poate cel mai bun portar din Liga I”, a spus principalul Fortunei.

 

 

Autoare a unei duble la Reşiţa, Laura Rus a precizat că şi-a făcut doar datoria în teren:

„În primul rând, este un sentiment destul de ciudat, pentru că, aşa cum am spus mereu, Banat Girls este echipa mea de suflet. Am fost mereu alături de fete, am şi o relaţie specială de prietenie cu Daniel Amariei, dar astăzi am fost adversare în teren şi a trebuit să-mi fac treaba. Sunt foarte bucuroasă pentru cele trei puncte. Fiind primul meci după atâtea luni, cred că am făcut un joc destul de bun, am respectat ceea ce ne-a cerut antrenorul, şi suntem mulţumite”, a spus jucătoarea de Naţională Laura Rus.

Peste o săptămână, în etapa a doua a Ligii I feminine, ACS Banat Girls va evolua în deplasare, la Vasas Femina Odorhei, iar Fortuna Becicherecu Mic va primi acasă replica formaţiei ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

Leave a reply