Home / Banat / Tinerii cred că programul START-UP NATION poate salva economia

Tinerii cred că programul START-UP NATION poate salva economia

După numărul de IMM-uri la 1000 de locuitori , România este  pe ULTIMUL LOC în UE, iar 80% dintre ele  sunt decapitalizate.

În urma crizei sanitare și economice, foarte multe firme și-au restrâns sau suspendat activitatea iar numărul de șomeri a crescut cu 33% fata de vara trecută ( in moment sunt peste 484.200 la nivel național), atingând cel mai ridicat nivel din septembrie 2016-conform datelor INS.

Președintele  Asociatiației Europene a Tinerilor Intreprinzatori, George Velcea, spune că în urma consultării a sute de antreprenori și zeci de organizații profesionale și antreprenoriale, s-a ajuns la  concluzia că cea mai buna variantă pentru reducerea ratei șomajului, pentru relansarea economică, pentru crearea unor noi afaceri care sa ia locul celor închise, este un program guvernamental de finantare a start-up-urilor.

Programul START-UP NATION, ce presupune  finanțarea cu 200.000 lei a noilor antreprenori și care a reușit sa creeze peste 48.000 de locuri de muncă, in urma celor 2 ediții implementate pana acum de Guvernul României, este cea mai buna variantă în acest moment-este de părere George Velea.

Programul START-UP NATION, demarat in 2017, a fost cel mai amplu program national de start-up din istoria Romaniei, in urma caruia peste 17.300 de antreprenori au demarat o afacere si au creat peste 64.000 locuri de munca.

Cu un cost foarte mic al raportului calitate-pret, comparativ cu alte finanțări de zeci si sute de milioane de euro acordate de stat unor companii mari, programul START-UP NATION a reușit să creeze peste 48.000 de locuri de munca, iar interesul acestui program este extrem de crescut in continuare, mai ales în rândul tinerilor cu studii universitare și cei cu vârste intre 31-45 de ani, conform unui studiu al CNIPMMR.

Astfel, mare parte dintre actualii șomeri pot fie să aplice în cadrul unui nou program de start-up și să devină antreprenori, fie să se angajeze în rândul noilor firme ce vor căuta forță de muncă. Este dovedit deja că bugetul investit în finanțarea programelor pentru start-up se întoarce înapoi cel puțin dublu.

Ca urmare,  președintele  Asociației Europene a Tinerilor Intreprinzători solicită MINISTERULUI ECONOMIEI, ENERGIEI ȘI MEDIULUI DE AFACERI lansarea urgentă a celei de-a treia ediții a programului START-UP NATION/ STAR TECH INOVATION sau a unui program similar pentru start-up-uri, care să limiteze efectele economice dezastruoase  generate de criza sanitara (virusul CO-VID19) si să reducă rata șomajului.

Acest demers este susținut în acest moment de peste 15 organizații profesionale, antreprenoriale și de tineret din România și de mulți alți antreprenori.

Cei care doresc să susțină  inițiativa, o pot face prin semnarea petiției disponibile la adresa: //platforma-imm.ro/comunicare-se mai arată în comunicatul primit la redacție din partea  Asociației Europene a Tinerilor Intreprinzători.

About Daniela Tudor

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns