Home / Banat / Proiect muzical inedit, realizat pentru prima dată în România, la Reșița

Proiect muzical inedit, realizat pentru prima dată în România, la Reșița

Evenimentul marchează finalizarea lucrărilor de modernizare din centrul orașului Reșița și propune participanților un moment prin care pot să își arate solidaritatea față de Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România, care e în plină campanie de strângere de fonduri.

Evenimentul are loc sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 19.30. . Intrarea la eveniment este gratuită iar rezervarea locului se face online pe iabilet.ro. La fața locului va exista o urnă pentru donații, toți participanții fiind încurajați să doneze orice sumă, pentru a fi parte din unul dintre cele mai utile proiecte în sănătate din Banat.

„Suntem alături de prietenii noștri de la Clinica Nera, care au obținut o finațare de la Uniunea Europeană de 70% din valoarea proiectului. Pentru ceilalți 30% suntem toți responsabili, cetățenii și companiile care pot sprijini financiar ceea ce va fi singura clinică de recuperare oncologică din țară. Sunt bucuros că vom avea în noul centru al Reșiței un concert unic și special, așa cum este și orașul nostru, pe care împreună îl reconstruim și arătăm tuturor că se poate lucra temeinic la revitalizare urbană”, a declarat Ioan Popa, primar al orașului Reșița.

Proiectul muzical, realizat pentru prima dată în România, reunește trupa de rock alternativ din Timișoara” Implant pentru refuz”(IPR Simfonic) și Tymes Orchestra – orchestră independentă, coordonată de Tribul Artistic, formată din instrumentiști ai Operei Naționale Timișoara și ai Filarmonicii Banatul  Timișoara.

IPR Simfonic îi mai aduce în proiect și pe Gabriel Almași (aranjor), doctor în muzică (Teoria instrumentelor electronice) și profesor în cadrul Facultății de Muzică și Teatru al Universității de Vest, iar la concertul de pe 12 septembrie vor fi prezenți și alți invitați ai trupei.

 

About admin

Check Also

Nouă judeţe au obţinut anul trecut randamente de peste cinci tone de grâu la hectar

Nouă judeţe au obţinut anul trecut randamente de peste cinci tone de grâu la hectar, …

Lasă un răspuns