Home / Banat / Acces la educație în pofida tuturor limitărilor fizice și financiare

Acces la educație în pofida tuturor limitărilor fizice și financiare

Aproape 500 de elevi din județele Argeș, Dolj, Iași, Timiș, Caraș Severin și Constanța vor avea un device (tabletă, laptop, desktop) cu care pot să participe la școala online,  prin inițiativa furnizorului CEZ Vânzare. „Fă o promisiune pentru viitorul unui copil” este deviza sub care se desfășoară acest proiect, iar copiii care vor beneficia de acest sprijin se află în programele educaționale Salvați Copiii România. Aceștia au vârste cuprinse între 5 și 16 ani, locuiesc în zonele rurale sau periferiile orașelor și provin din familii foarte vulnerabile, defavorizate socio-economic, cu venituri modeste sau persoane fără locuri de muncă permanente.

În Caraș-Severin, prin acest program, au fost primite și a început distribuția a 100 de tablete. Astăzi au fost repartizate 25 la școala din Văliug, mâine la ”Mihai Peia”, la liceul Mircea Eliade, iar în 9 septembrie, la Școala nr.2, toate din Reșița – ne-a transmis președinta Asociației ”Salvați copiii” din Caraș-Severin, Măriuța Simionescu.

Instrumentele digitale oferite în această  campanie vin la pachet cu acces la Internet, valabil doi ani, dar și cu o componentă importantă de pregătire atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice sau părinți (pregătirea tuturor celor implicați pentru utilizarea dispozitivelor și îmbunătățirea predării online pentru profesori). Trainingurile vor fi susținute de specialiștii Organizației Salvați Copiii România înainte și la începutul anului școlar 2020-2021.

“Elevii de astăzi sunt societatea de mâine. Ca investitor pe termen lung, am promis să le asigurăm copiilor din comunitățile în care operăm instrumentele necesare pentru a susține școala online. Astfel, proiectele noastre de CSR din această perioadă au avut un livrabil clar: acces la educație pentru elevi.”-a declarat Ondrej Safar, Country Manager, CEZ România.

About Vali Hora

Jurnalist cunoscut extrem de activ în viața sportivă a comunității

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA -06.09.2021– str. Poștei, Oltului, Uzinei (parțial)   În vederea eliminării …

Lasă un răspuns