Un cetăţean sârb în vârstă de 42 de ani a fost reţinut pentru trafic de migranţi, după ce a încercat să ajute 17 migranţi din Siria să treacă ilegal frontiera cu Ungaria. Bărbatul, aflat la volanul unei autoutilitare, a fost oprit spre autostrada A1, în dreptul localităţii Giarmata din judeţul Timiş. În interiorul maşinii au fost descoperiţi cei 17 sirieni.

”Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, 11 bărbaţi, trei femei şi trei minori, dar şi şoferul microbuzului, au fost conduşi la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni sirieni, minorii cu vârste cuprinse între un an şi şase ani, iar adulţii între 20 şi 48 de ani. Şoferul autoutilitarei a declarat că urma să primească suma de 100 de euro de la fiecare, după ce îi lăsa în apropierea frontierei cu Ungaria, destinaţia finală a migranţilor fiind ţări din vestul Europei”, se arată în comunicat.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei 17 cetăţeni sirieni. De asemenea, cetăţeanul sârb este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Alţi migranţi au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră de la Lunga, judeţul Timiş. Aceşitia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Teremia Mică, un grup format din patru persoane care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, ele au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt din Palestina şi Siria, doi bărbaţi, o femeie şi un minor, adulţii având vârste cuprinse între 25 şi 28 de ani, iar minorul, 2 ani. Întrucât femeia este însărcinată şi a acuzat o stare de rău, aceasta a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, în prezent starea ei de sănătate fiind stabilă. Cei în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, se mai arată în comunicat.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

sursa: News.ro

Leave a reply