Home / Banat / Vitezistele Daria Grigoroiu şi Andreea Suhai au alergat după medalii! Au prins patru!

Vitezistele Daria Grigoroiu şi Andreea Suhai au alergat după medalii! Au prins patru!

Palmaresul atletismului reşiţean s-a îmbogăţit cu încă patru medalii, cucerite de sprinterele Daria Grigoroiu şi Andreea Suhai la Campionatele Naţionale Under18. Competiţia desfăşurată în capitală a reunit pe arena „Iolanda Balaş Soter” cei mai buni atleţi români de la această categorie de vârstă. Între sportivii cu pretenţii la medalii s-a numărat reşiţeanca Daria Grigoroiu, care a reuşit să aducă acasă trei medalii de argint, în probele de 100 m garduri, 100 şi 200 de m plat. O comportare meritorie a avut şi colega ei, Andreea Suhai, care şi-a adjudecat bronzul în cursa de 100 m. Cele două sportive cu dublă legitimare, CS Universitatea-CSS Reşiţa, sunt pregătite de profesorul Ştefan Nagy, care apreciază că rezultatele obţinute reflectă condiţiile de pregătire din ultimele luni.

„Rezultatele sunt bune, având în vedere condiţiile în care ne-am pregătit. Aş vrea să evidenţiez faptul că este prima medalie pe care o obţine Andreea Suhai într-o probă individuală; ca o parte negativă, aş putea menţiona că este prima dată când Daria Grigoroiu pierde locul I într-o cursă de 100 m garduri la categoria ei de vârstă. Explicaţia ar putea fi faptul că nu ne-am putut pregăti în condiţii normale. Următoarea competiţie la care vom participa este Campionatul Naţional Under20, care va avea loc la sfârşitul lunii. Acolo sperăm că ne vom revanşa, iar Daria va câştiga proba de 100 m garduri”, a declarat profesorul Stefan Nagy.

„Am participat la Campionatul Naţional de juniori II, unde am luat startul în probele de 100 m garduri, 100 m plat şi 200 m plat. În toate cele trei probe am obţinut argintul; la 100 m garduri este prima înfrângere la vârsta mea, dar acest lucru mă face să muncesc mult mai mult la antrenamente, mă motivează. Pe viitor, la Naţionalele de juniori I, îmi doresc să câştig din nou. În acelaşi timp, mă bucur pentru prima mea medalie la 200 m plat, şi sper ca în viitor să cuceresc cât mai multe”, a spus vicecampioana naţională Daria Grigoroiu.

„Am obţinut prima mea medalie de bronz, în cadrul Campionatului Naţional de juniori II din Bucureşti. Am sosit a treia la 100 m plat cu o performanţă de 12 secunde 84 de sutimi. Ce să spun, e o medalie care mă bucură şi mă încurajează, sper ca pe viitor să obţin rezultate mai bune. Peste două săptămâni este Campionatul Naţional de juniori I, unde voi participa la probele de 100 şi 200 m”, a declarat Andreea Suhai.

Campionatul Naţional de juniori I, întrecere adresată sportivilor sub 20 de ani, se va desfăşura în zilele de 28 şi 29 august, în capitală. Până atunci însă, alţi doi atleţi reşiţeni vor lupta pentru medalii la Internaţionalele de Atletism ale României, care se desfăşoară în în perioada 22-23 august. În competiţia de la Bucureşti vor intra Cristian Roiban, la 100 şi 200 m plat, şi Larisa Ferenţ, la săritura în lungime. Ambii sportivi sunt pregătiţi de profesorul Octavian Bârsanu.

About editor editor

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns